MAFC/B – Budafok/B  68-58 (13-11,20-14,18-16,17-17)

MAFC: Nemes 14, Vargyas 12, Szekeres 11, Szemes 8, Ruzsinszki 6, Schulek Zétény 6, Schulek Zalán 5, Molnár 4, Müller 2, Fenyőházi, Tóth, Deme. 

MAFC/B – Budapesti Honvéd/B 72-73 (23-18, 19-17, 17-17, 13-21)

MAFC: Vargyas 14/6, Deme 14, Ruzsinszki 13, Schulek Zalán 9, Gaál 6, Szekeres 5, Nemes 4, Szemes 3, Tóth 2, Kozák, Schulek Zétény, Molnár.

Besenyői Andrea: A mostani fordulónk elég kaotikusra sikerült. Még csütörtökön is csak nyolc egészséges, hadra fogható játékosunk volt a 15 fős keretből, így fogalmunk sem volt róla, hogy miként áll össze a csapa a hétvégére.

Gondjainkat tetézte, hogy a szerdai edzésen megsérült Csányi Dávid, csapatunk legmagasabb és egyik meghatározó játékosa, aki hosszú kihagyásra kényszerül. Jobbulást kívánunk neki és nagyon várjuk vissza!

A hétvégi fordulóban az első meccsünk a Budafok ellen volt, és bár győztünk, nem voltam túl elégedett a játék képével. Az egyéni és a csapatvédekezésünk sem mindig úgy működött, ahogy szokott. Támadásban rengeteg eladott labdával, rossz döntésekkel és helyezkedésekkel nehezítettük meg saját dolgunkat.

Voltak viszont nagyon szép passzaink, látványos megmozdulásaink, és nem utolsósorban győztünk, ami nagyon fontos volt számunkra.

A második meccset pihenő nélkül kezdtük a Honvéd ellen, akikkel ebben a felállásban most találkoztunk először. Kíváncsian vártam, hogy ennyi éppen csak meggyógyuló játékossal hogyan fogjuk bírni fejben és fizikálisan a terhelést. Meglepő módon sokkal nagyobb koncentrációt, küzdeni akarást láttam, mint az első mérkőzésünkön. Végig domináltunk, mégsem sikerült győznünk. Egy ponttal kikapni a legrosszabb dolog, főleg, úgy, hogy kezünkben volt a meccs.

Fejben elfáradtunk, a végén sokat hibáztunk, de nem adtuk fel egy percig sem! Sajnos születtek véleményes döntések a mérkőzés kritikus pillanatiban, ugyanakkor azt is látni kell, hogy 18 kihagyott büntetővel szinte lehetetlen mérkőzést nyerni. Védekezésben is sokszor elaludtunk, talán itt jött ki az elmúlt heti sok betegség, és kimaradt edzés.

Vesztettünk, viszont sokkal jobban tetszett a csapat hozzáállása, sebessége, mint a győztes meccsen.

Nem múlik semmi ezen a vereségen, ezzel együtt fájó az az egy pont. Meg kell tanulnunk felelősséget vállalni és az ilyen meccseket megnyerni. Van egy évünk rá.  

Hajrá MAFC!!