U13 – Basketboyz Superchallenge – Stage III.

Vittay-Hajnik Ambrus beszámolója:

„A” csoport

MAFC – Honvéd 74 – 63

Tizennégy, mindenre elszánt játékossal érkeztünk a tornára és az első pillanattól kezdve érezhető volt, hogy ezúttal is nagyon egységesek leszünk, tapintható volt az energia és a motiváció a srácokban! Bár Csabi csak gipszben hajthatta a srácokat, ettől függetlenül talán most először voltunk egyszerre, egy helyen, teljes játékos kerettel és szakmai stábbal, ez a 20 (15 játékos + 5 edző!) tagot számláló CSAPAT pedig meg vagyok róla győződve, hogy évekig fejtörést fog okozni a mindenkori ellenfeleinknek. Nagy intenzitással kezdtünk, fontos is volt, hiszen egy ennyire széles rotációban nem is lehetett más a kérés, minthogy abban a rövid időszakban (3-4 perc), amit egyszerre valaki a pályán tölt, tényleg rakjon bele mindent! A Honvéd tisztességesen állta a sarat az első félidőben, de úgy tűnt, hogy ez a tempó idővel fel fogja emészteni őket. Gördülékenynek nem nevezém a játékunkat, de azt súlykoltuk a srácokba, hogy csak csinálják tovább, amit tudnak, a befektetett energia meg fogja törni az ellent. Ez végül a harmadik negyedben jött el, hosszú percekig egyáltalán nem kaptunk kosarat, fojtogató volt a védekezésünk. Támadásban mindeközben indításokból és 1-1-ekből operáltunk, kombinatív játék sajnos kevesebb volt. Ettől függetlenül ez a játékrész elég hatékony volt és a mérkőzés eldőlt. Szimpatikus ellenfelünk persze nem hagyott minket lankadni, gratulálok nekik is és természetesen a sajátjainknak is!

MAFC – Zsíros Akadémia 57 – 51

Ebben a korosztályban, azt hiszem, ez a fővárosi derbi, annak pedig már a sokadik felvonására készültünk egészséges önbizalommal, de igen koncentráltan. Ellenfelünk speciális taktikai figyelmet és fegyelmezettséget igényel, hiszen egy játékosuk messze kiemelkedik közülük. Hosszú idő után most végre úgy kezdtünk el rajta dolgozni, ahogyan azt kell, az első negyedben öröm volt nézni a fegyelmezett csapatmunkát hátul. Második ötösünk sajnos nem tudta ellesni a jó példát, így tíz pont feletti előnyből visszaengedtük riválisunkat a mérkőzésbe. A második félidőben erősebb fokozatba kapcsoltunk, szuper helyzeteket alakítottunk ki, de be volt deszkázva számunkra a gyűrű, így leszakítani nem tudtuk a Kőbányát. Viszont a csapatot többször is végigforgatva, mindenki bele tudta rakni szívét-lelkét az összecsapásba, így nagyon együtt volt a csapat a pályán és azon kívül is egyaránt. Az utolsó két perc több időkérést, kulcsfigurákat hozott, amelyekben – elsősorban támadásban – jelesre vizsgáztunk, fegyelmezett játékokkal és persze az ilyenkor elengedhetetlen kis szerencsével, újfent elhódítottuk a kupát. Gratulálok a Zsíros Akadémiának, különönösképp Ágónak és Hajesznek, mindig kihívás ellenük meccselni! Gratulálok az egész csapatnak, nagyon egyben voltunk és ezért (is) inspiráló volt végigdolgozni a srácokkal a napot! Továbbá gratulálok a nap különdíjazottjainak: Viola Máténak, torna MVP-jének, a Laczka Barni-Szigeti Soma-Kis Boti-Tölgyesi Áron négyesfogatnak, akiknek borzasztóan hálásak vagyunk, hogy velünk vannak, valamint Semegi-Nyulas Csabinak és Irk Nándinak, akik hihetetlen lelkesedéssel hajtották a srácokat és kreatív javaslatokkal emelték a szakmai stáb színvonalát ( 🙂 ). Bravó Mindenkinek, gyerünk tovább előre a számunkra kijelölt, közös úton! 

Végeredmény:

I. MAFC Kosárlabda Akadémia

II. Zsíros Akadémia Kőbánya

III. Budapesti Honvéd Akadémia

IV. Rátgéber Akadémia Pécs

A torna MVP-je: Viola Máté (MAFC)

„B” csoport

Budafok-MAFC – Szedeák 55 – 86

Szuper melegítés után ebben a meccsbe is nagy kedvvel, energiával estünk bele és bizony az első játékrészben fej-fej mellett haladtunk jóval esélyesebb riválisunkkal. Ennek borzasztóan örült a szakmai stáb, de annak különösképp, hogy jónéhány játékosunk megértette, hogy itt az idő fellépni, vállalni, bátran kosárlabdázni és alkotni, így karakteresebbnél karakteresebb egyéni villanásoknak tapsolhattunk. Második sorunk első néhány akciója nem sikerült, így kissé elvesztették az önbizalmukat pár percre, ellenfelünk pedig ezt könyörtelenül kihasználta. Itt szintén nem a csapateredmény érdekelt minket, hanem, hogy a vagányság-bátorság elillant a fiúkból. A második félidőben rendeztük ezt a kérdéskört és újra élmény volt nézni a giúk játékát, meg is kapták a jól megérdemelt hatalmas dicséretet a végén!

Budafok-MAFC – Szolnoki Sportcentrum 87 – 66

Jót tett a megerősítés a srácoknak, egyáltalán nem szegte kedvüket a vereség és az azonnal következő bronzmeccsbe még nagyobb lelkesedéssel szálltak bele. Az elején még jobbára a Szolnok akarata érvényesült, de érezhető volt, hogy megvan bennünk az átütő erő, hogy ezt megfordítsuk. A második negyed tökéletesen bemutatta ezt a forgatókönyvet, -8 pontról csináltunk +15-öt, átgázoltunk az ellenfelünkön. Köszönhető volt mindez a még az első meccsnél is többet vállaló egyéniségeinknek és az előny tudatában „varázsütésre” nagyobb önbizalmat tükröző csapatjátékainknak egyaránt. Innentől kezdve már végig kézben tartotttuk a meccset és a Budafokkal közös szakmai stábbal elégedetten konstatáltuk: abszolút megérte életre hívni ezt a csapatot és koncepciót, borzasztóan meghálálják a srácok a bónusz lehetőséget. Gratulálok Mindenkinek, folytatjuk! És külön gratula Varga Marcinak, aki élete teljesítményével nyerte el a „Csapat legjobbja” elismerést!

Végeredmény:

I. Szedeák

II. MEAFC

III. Budafok-MAFC

IV. Szolnoki Kosárlabda Akadémia

Csapat legjobbja: Varga Marcell

Összegzés: A harmadik U13-as Basketboyz fordulóra ismét két csapattal mentünk, mivel a Budafokkal és a Herceghalmi SE – BSC játékosokkal kiegészülve így tudunk a lehető legtöbb lehetőséget biztosítani a régióban. Ahogy az edzéseken, úgy a mérkőzéseken is egyre stabilabb és gördülékenyebb az együttműködés, hatalmas köszönet és elismerés ezért a partner szervezeteink edzőinek és játékosainak egyaránt! Büszkeség és öröm, hogy mindkét alakulatunk maradéktalanul teljesítette a számukra kijelölt célokat egyéni- és csapatszinten is. Külön kalapemelés, hogy jó néhány emberünk egyre bátrabban, karakteresebben játszik, külön gondolok itt azokra, akik igen jól sáfárkodtak a Budafok-MAFC csapatban megnyíló nagyobb szereppel, több labdabirtoklással és az ezekkel értelemszerűen együtt járó megnövekedett felelőséggel is! Jár a gratuláció az ellenfeleinknek is, különösen az északi régiós kiválasztó napokról már jól ismert spílereknek (egy nappal ezelőtt történetesen pont együtt dolgoztunk a válogató keretében), ugyanis mindannyian markáns teljestményekkel voltak húzóemberei saját klubjuknak. Mi pedig folytatjuk tovább a munkánkat, az őszi szünetben is kiemelt cél, hogy az U13-as játékosainknak külön lehetőséget biztosítsunk a fejlődésre, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy ebben a korosztályban továbbra is nagyon ütőképes brigádunk lesz országos szinten is! Úgyhogy érkezik hozzánk a Székesfehérvár és utána teljesítünk egy Kaposvár – Dombóvár túrát is, mindezt persze a három napos képzőtábor és az U14-es kötelezettségek mellett…Csak így tovább Fiúk!