November 24-én a legfiatalabb, 2009-ben és utána születettek veszik birtokba a Gabányi László Sportcsarnok parkettjét, ezzel pedig kezdetét veszi a 2019-2020-as Alsós Kupa szezon

Az immár hagyományosnak mondható MAFC-BEAC Alsós Kupa első versenynapjára vasárnap, november 24-én kerül sor. Ezt a versenyt a két egyesület azért hívta életre, hogy a legfiatalabb korosztályok számára is legyen versenyzési lehetőség, egy olyan élmény, ahol belekóstolhatnak egy kicsit a valódi kosármeccsek hangulatába. Az Alsós Kupán iskolák versenyeznek egymással, speciális szabályok szerint – ezek közül a legfontosabbak:

  • A mérkőzések játékideje 4×10 perc futóidő.
  • Döntetlen esetén nincsen hosszabbítás.
  • A büntetővonal távolsága a palánktól 2,8 méter, a gyűrű magassága 2,6 méter.
  • Minden esetben csapatonként négy-négy játékosnak kell a pályán lennie, azzal a kiegészítéssel, hogy félidőnként minden játékos csak egy negyedben léphet pályára.
  • Minden mezőnykosár, büntetődobás 1 pontot ér.
  • Kötelező az egészpályás emberfogás. Besegítés csak akkor lehetséges, ha az eredeti védő egyértelműen lemaradt.
  • A támadás sem időben, sem térben nincsen korlátozva (8 és 24 másodperces szabály,

visszajátszás), de az aktív támadójátékot meg kell követelni.

Az Alsós Kupa legfontosabb célja, hogy a gyerekek megszeressék a kosárlabdát, és közben elsajátítják a helyes sportemberi magatartást. Éppen ezért az Alsós Kupának nincsenek vesztesei és győztesei, a végén minden csapat ajándékot kap – a kézzel fogható és hazavihető ajándékok mellett remélhetőleg egy igazán remek élményt, ami aztán minél többeket elindít a kosárlabdával való hosszútávú elköteleződés útján. 

MAFC-BEAC Alsós Kupa

2019. november 24., vasárnap, 8.00-14.30 

Gabányi László Sportcsarnok (1116 Bp, Hauszmann Alajos u. 5.)