Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 14. forduló

BME-MAFC- Nyíregyházi Egyetem 87-57 (29-17; 15-13; 16-11; 27-16)

BME-MAFC: Koflanovics 3/3, Láng-Miticzky 5/3, BÓR 18/15, ROZS 23/3, SZÁNTÓ 15 Csere: PÁSZTOR 8/6, Horváth Cs. 5, Vargovics 2, Svéda 1, Vantal 2, Kósa 5, Horváth M. -.

NYESE: Demeter 3/3, ViDA 20/12, Tisza 2, Verba -, SKORCOV 18/6 Csere: Mokánszki 8, Lakatos 6/3, Szilasi -, Bíró -, Bolden -. Edző: Bus Iván

Úgy indult a meccs, mint egy dobóedzés. Hazai oldalon Bór Milán (18/15 pont, 2 lepattanó, 6 gólpassz), vendég oldalon pedig Vida Zoltán (20/12 pont, 6 lepattanó, 2 gólpassz) szórták felváltva a triplákat. Aztán szépen sorban bejelentkeztek a többiek is. Rozs Máté (23/3 pont, 5 lepattanó, 3 kiharcolt fault) is ihletett formában játszott gyerekkori barátja, Bór mellett. A másik oldalon pedig Skorcov Gergő (18/6 pont, 15 lepattanó) vívott hősies küzdelmet a magassági fölényben lévő BME ellen.

A második negyed csendesebbre sikerült mindkét oldalon. Kicsit dominánsabbá vált a védekezés. Ekkor Pásztor Mátyás (8/6 pont, 6 lepattanó, 2 gólpassz) vitt extra energiát a pályára BME oldalon. 10 pont feletti különbséggel vonultak a csapatok pihenőre.

A harmadik negyedben tovább nőtt a különbség a két csapat között. Megérkezett Szántó Levente (15 pont, 19 lepattanó, 8 blokk, 6 kiharcolt fault), és a csereként beálló játékosok is hatékonyan vették ki a részüket a BME-MAFC pontgyűjtéséből. Nyíregyházi oldalon két elszánt harcosra: Skorcovra, és Vidára hárult a legtöbb teher.

A negyedik negyedben töretlen lelkesedéssel űzte ellenfelét a BME, míg a Nyíregyháza fáradni látszott. Néha ugyan közelebb tudtak lopózni a magabiztosan kosárlabdázó hazaiakhoz, de az olló összességében mindig tovább nyílt a BME javára, amely így végül 30 pontos különbséggel győzőtt.

Weisz-Tiba Klára: Ma azt kértem a srácaimtól: játsszanak jól. Milyen egyszerűen hangzik, és egyben milyen bután. Végülis megcsinálták. Úgy látszik, ilyen egyszerű utasításokkal kell felkészítenem őket a meccsre. De viccet félretéve, nagyon örülök, hogy mindenki hasznosan lépett ma pályára, és még szép eredmény is lett belőle. Köszönjük a Nyíregyházi Egyetemnek a játékot! Reméljük, profitálunk belőle a következő fordulókban.

Bus Iván: Gratulálok a BME-nek! Papírforma eredmény született. Tesszük tovább a dolgunkat, hogy elérjük céljainkat, a négybe jutást.