2021. november 14.

Kiemelt junior bajnokság – Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Pécs

NKA Pécs/A – MAFC 90-82 (22-17, 19-24, 25-19, 24-22)

MAFC: Lőrincze 12/3, Pintér 28/9, Matejovics 23/9, Tóth V K 13/9, Szabó 2. Cs: Tökölyi, Hadházy-Baráth 4, Sántha. 

Lakits András: Gratulálok a Rátgéber Akadémiának a győzelemhez, de a mi játékosainknak is jár az elismerés. Nagyon jó meccset játszottunk, tele feszültséggel, szép megoldásokkal mindkét oldalról. Brutális tempó volt negyven percen keresztül! Két egyperces rövidzárlatunk volt, ahol rossz döntéseket hoztunk támadásban. Ezek után ellenfelünk elment 10 pontra, de mindkétszer vissza tudtunk jönni a meccsbe. Volt szíve és tartása a csapatnak, hiszen pokoli nehéz ezen a pályán kétszer is így visszajönni a meccsbe és megfogni egy ilyen csapat lendületét. Dicséret illeti a fiúkat ezért. Mondtam nekik a meccs előtt, hogy itt 40 perc maximális koncentrációra van szükség. Sajnos kritikus pillanatokban hibáztunk, emiatt a végén már nem voltak győzelmi esélyeink. Ezért kicsit csalódottak lehetünk, mert előtte benne lehetett volna meccsben egy bravúrgyőzelem. Ellenfelünk azonban kemény tempót diktált, és belekergetett bennünket ezekbe a hibákba.

Ugyanakkor nagyon sokat tanulhatunk ebből a meccsből. A kisebb leblokkolásoktól eltekintve kiválóan játszottunk, méltó ellenfelek voltunk idegenben is, emiatt pedig nagyon büszke vagyok a csapatra. Fejlődnünk kell a védőlepattanók megszerzésében, ez volt a másik eleme a játéknak, amiben ellenfelünk fölénk nőtt. 

Összeségében, a vereség ellenére emelt fővel utazhattunk haza, a hibáinkból viszont tanulnunk kell, hogy legközelebb mi hagyhassuk el győztesen a pályát.

Fotó: Tökölyi Csaba