Kiemelt kadett bajnokság

Alapszakasz, „A” csoport

2023. december 16., Menyecske Aréna

MAFC/B – NKA Pécs/A 54-88 (17-21, 9-24, 15-23, 13-20)

MAFC/B: Turcsányi 15/3, Szigeti 14, Turbucz 11/9, Viola 5/3, Wendl 5/3, Tölgyesi 3, Bakos 1, Németh, Kis, Temesvári, Baróti

Kovács Ádám: A veretlen listavezetőt fogadtuk a téli szünet előtti utolsó mérkőzésünkön. Fő célként azt tűztük ki a találkozóra, hogy minél tovább tartsuk a lépést a pécsi gárdával, illetve, hogy megpróbáljuk kemény csatára kényszeríteni őket. Az első negyedben szinte tökéletesen meg tudtuk ezt valósítani, pár pont volt a különbség tíz perc után. A második játékrész elején nem tudtuk átvenni a vendégek sebességváltását, az eladott labdáinkat rögtön kosárral büntették, így magabiztos előnnyel mehettek a nagyszünetre. Fordulás után is jól tartottuk magunkat, de a pécsi csapat minden felzárkózási kísérletünket visszaverte. Összességében nagyon jó mérkőzést játszottunk, támadásban szép akciókat vezettünk, a védekezésünkön azonban még sok csiszolnivaló akad. 

2024. január 4., Kaposvár

KASI/A – MAFC/B 112-54 (31-19, 22-9, 31-12, 28-14)

MAFC/B: Temesvári 16, Szigeti 13, Turbucz 10, Tölgyesi 4, Bakos 4, Sopuch 3/3, Kis 2, Lőrinczi 2, Varjas, Wendl

Kovács Ádám: Kemény erőpróba várt ránk az újév első napjaiban: a nagyon masszív és éremesélyes kaposvári alakulathoz látogattunk. Sajnos egy lábsérülés miatt a mérkőzés elején kiesett a magas rotációnkból Wendl Vitya, azonban Temesvári Marci extra teljesítménye ellensúlyozta ezt. A meccs nagy részében nagyobb sebességgel kosárlabdázott a hazai csapat, könyörtelenül kihasználták a hibáinkat. Továbbra is sok az eladott labdánk, de ez „normális”, fiatal csapatként hozzá kell szoknunk a nagyobb iramhoz és fizikalitáshoz. Izgalmas három hét áll előttünk: véget ér az alapszakasz, EYBL fordulóra utazunk Rijekába, csapatunk nagy részének pedig az írásbeli felvételin is meg kell csillogtatnia tudását. Sok sikert mindenkinek!