Kiemelt Junior Bajnokság, Alapszakasz, „A” csoport, 3. forduló

2021. október 21., MKOSZ Edzőcsarnok, Székesfehérvár

Dávid Kornél KA/A – MAFC 56-67 (13-20, 16-18, 18-17, 9-12)

MAFC: Lőrincze 4, Pintér 18/3, Matejovics 23/3, Tóth V K 1, Szabó 6. Cs: Hadházy-Baráth 9, Tökölyi 3/3, Divinyi-Tóth 1, Sántha 2.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Egy nehéz szakasz végére értünk, hiszen zsinórban a harmadik idegenbeli meccsünkre utaztunk Székesfehérvárra. Parádésan kezdtünk, öt perc után 0-14 volt a táblán, mindent a megbeszélték szerint csináltak a fiúk. Aztán ellenfelünk egy sokkal agresszívabb játékra váltott, amihez egy következetlen játékvezetői felfogás és követhetetlen faulthatár párosult, ez pedig teljesen összezavart bennünket. Elvesztettük a ritmusunkat és csak pillanatokra kaptuk el újra a fonalat. Nem találtuk magunkat támadásban, sok rossz döntést hoztunk, rossz befejezéseket választottunk, így aztán az önbizalmunkat is elvesztettük. Emiatt már a legkönnyebb helyzetekben is hibáztunk. Védekezésünk viszont ismét kihúzott minket a bajból, az előző két idegenbeli meccsünkhöz hasonlóan most is 60 pont alatt kaptunk, és ez elégnek bizonyult a győzelemhez.

Rengeteg utazás van a fiúkban, két fronton is helytálltak, bő két hét alatt hatból hat meccset nyertek meg. Érződött is a csapaton a fáradtság ezen a meccsen, főleg fejben, de egységben maradtak, nagyot küzdöttek és emiatt nagyon büszke vagyok mindannyiukra. Nagyon várjuk, hogy végre hazai pályán is játszhassunk a junior bajnokságban, de addig még feladatok várnak ránk az U20-ban, amiket szintén sikeresen szeretnénk teljesíteni.

Korábban:

Kiemelt Junior Bajnokság, Alapszakasz, „A” csoport, 2. forduló

2021. október 17., Szuhay Sportközpont, Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE – MAFC 58-66 (13-20, 14-17, 18-15, 13-14)

MAFC: Pintér 30, Lőrincze 8, Matejovics 10, Tóth V K 10, Szabó 2. Cs: Hadházy-Baráth 2, Tökölyi 2, Takács 1, Molnár 1.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Sokat készültünk a mérkőzésre, mind támadásban, mind védekezésben, mert nagyon nehezen fekszik nekünk a Dombóvar játékstílusa. Ismét kulcs volt a jó kezdés, az itt megszerzett előnyünkkel jól tudtunk gazdálkodni a meccs végéig. Nem nagyon emlékszem olyan meccsre, ahol ennyi üres hárompontost hagytunk ki. Megvoltak a helyzeteink, de tőlünk szokatlan módon rengeteget hibáztunk távolról, viszont a védekezésünkkel orvosolni tudtuk ezt a problémát. Többen is már a meccs elején fault gondokba kerültek, de nagyon örültem, hogy voltak, akik a helyükbe tudtak lépni, Pintér Dávid pedig a meccs egészében vezére volt a csapatnak. Büszke vagyok a fiúkra, mert a szívük és a fejük a legnehezebb pillanatokban is a helyén volt és rossz dobóforma ellenére is értékes győzelmet szereztek!

Fotó: Tökölyi Csaba