November 20., szombat

Kiemelt junior bajnokság, Alapszakasz, 14. forduló, Gabányi László Sportcsarnok

MAFC – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 77-54 (24-18, 18-14, 15-12, 20-10)

MAFC: Lőrincze 11/3, Pintér 14/6, Tóth VK 11/9, Matejovics 9, Szabó 4. Cs: Hadházy-Baráth 15, Divinyi-Tóth 2, Molnár 2, Takács, Sántha 2, Tökölyi, Tóth VJ.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Sűrű volt a hét, kevesebb figyelem irányult sajnos erre a mérkőzésre. Ez látszott is az első félidei teljesítményünkön, sok pontatlanság volt a játékunkban. A második félidőben már kevesebb hiba volt, rendeztük a védekezésünket, így magabiztosan tudtunk nyerni és ez a legfontosabb. A héten Kolozsváron szerepelünk az EYBL U20-as sorozatában, ahova ugyanezzel az U18-as csapattal utazunk. Próbálunk új dolgokat beépíteni majd a játékunkba, jó mérkőzésekre számítunk, amiből rengeteget profitálhatunk majd.

EYBL U20 – Kolozsvár, Románia

November 22., hétfő

20.00 MAFC – College Basket (olasz)

November 23., kedd

13.00 Orange 1 Bassano (olasz) – MAFC  

November 24., szerda

9.00 MAFC – CS Dinamo Bucharest (román)

Lakits András: Nagy öröm számunkra, hogy lehetőségünk van részt venni ebben a sorozatban és sikerült a két itthoni bajnokságot is úgy igazítani, hogy el tudjunk utazni. Alapvetően ez egy U20-as sorozat, de mi az U18-as csapatunkkal utazunk. Fizikális jó meccsekre számítunk, erős ellenfelek ellen. Szeretnénk egy-két új dolgot beépíteni a játékunkba és dolgozni azokon a hibáinkon, amik az utóbbi időben előjöttek. Úgy érzem, ez jó lehetőség lesz arra, hogy alapembereinket új impulzusok érjek és tovább fejlődjenek, illetve azt remélem, hogy akiknek kevésbé ment az utóbbi időben, azok jó ritmusba kerülnek ezen a tornán és utána a hazai mérkőzéseken nagyobb rotációval tudunk majd dolgozni.

Fotó: Tökölyi Csaba