Kiemelt junior bajnokság

2022. január 27.

Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok

Soproni SI KA SKC/A – MAFC 103-69 (22-17, 34-22, 26-16, 21-14)

MAFC:  Matejovics 28/9, Pintér 14, Szász 2, Tóth VK 5/3, Szabó 1. Cs: Hadházy-Baráth 5, Komjáti 2, Molnár 4, Takács 2, Tóth VJ 2, Divinyi-Tóth 4, Sántha.

Lakits András: Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez, nagyon jól játszottak!

Sajnos ez elmúlt pár mérkőzésen egy új problémával kellett megküzdenünk, aminek eddig az ellenkezője volt ránk jellemző: ez pedig az rossz kezdés. Pontatlanok voltunk, fejben pedig lassúak a védekezésben, ami nagyon sok hibát eredményezett, kaptunk is 103 pontot.

Támadásban csak rövid időszakokra tudtunk a soproniakhoz felnőni, de igazából, ha támadásban tudtuk is volna a szintünket hozni, az sem lett volna elég a győzelemhez, mert a védekezésünk annyira gyenge volt.

A második félidőben már csak futottunk az eredmény után. Sajnálom, mert nekünk elsősorban a védekezésünkből kell építkezni, de nagyon hasznosnak is érzem ezt a vereséget, mert rengeteg olyan hibát hozott elő, amin tudunk majd dolgozni. Még lesz egy nagyon fontos hazai alapszakasz mérkőzésünk, ami előtt vár ránk egy U20-as EYBL forduló. Lévára utazunk, ahol nagyon jó csapatok ellen igyekszünk majd jó meccseket játszani.

Úgy gondolom, hogy számunkra kifejezetten jókor jön ez a nemzetközi megmérettetés, nagyon jól fogja szolgálni a felkészülésünket a felsőházi rájátszásra, ahonnan szeretnénk majd egyenes ágon bejutni az országos nyolcas döntőbe! Elsősorban az utóbbi időben előjött hibáinkat szeretnénk éles helyzetben javítani, hogy mire a rájátszáshoz érünk, már többet tudjunk az ellenfeleinkre koncentrálni.

Fotó: Soproni Sportiskola