2022. március 13., Gabányi László Sportcsarnok

MAFC – Zalakerámia ZTE KK 99-59 (24-17, 20-20, 22-10, 33-12)

MAFC: Tóth VK 19/15, Szász 12/6, Matejovics 24/9, Pintér 12/9, Szabó 6. Cs: Hadházy-Baráth 12, Sántha 9/3, Molnár 5, Komjáti.

Lakits András: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Extrán kezdtük el a meccset, remekül hajtotta végre a csapat, amit kértem tőlük, így gyorsan sikerült előnyt kiépítenünk. Ezután azonban visszavettünk a tempóból, ellenfelünk ezt kihasználva közelebb került hozzánk. Rövid időszakokra újra előhoztuk, amivel készültünk, de ezek csak fellángolások voltak. Félidőben átbeszéltük dolgokat, és úgy érzem, a fiúk innentől kezdve szinte hibátlanul tették a dolgukat, aminek egy nagyon magabiztos győzelem lett az eredménye. 

Jól védekeztünk, ami ritmust adott a támadásainknak, a csapat a második húsz percben egy pillanatra sem engedte ki a kezéből a gyeplőt.

Nagyon fontos volt nekünk ez a győzelem a folytatás szempontjából, az pedig nagyon dicséretes, hogy ekkora különbséggel tudtunk nyerni. Büszke vagyok a srácokra!

2022. március 19., Debrecen

Debreceni KA U18/A – MAFC  77-62 (23-12, 19-19, 25-17, 10-14)

MAFC: Tóth VK 4, Matejovics 18, Szász 12, Molnár 3/3, Szabó 13. Cs: Komjáti, Divinyi-Tóth, Hadház-Baráth 6, Tóth VJ 3, Sántha, Tökölyi, Takács 3. 

Lakits András: Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez! Nagyon rosszul kezdtük az első pár percet, de ezért semmilyen felelősség nem terheli a fiúkat. Sajnos nem sült el jól, amit védekezésben terveztem, de amit kértem, azt jól csinálták meg. A rossz kezdés után fokozatosan vettük át a kezdeményezést, és kerültünk egyre közelebb a hazaiakhoz. Tetszett a csapat játéka és még úgyis egyenlő partnerek lettünk, hogy tőlünk Pintér Dávid hiányzott. Ami kritika, hogy többször is előfordult velünk egy-egy rövidebb lefagyás, ilyenkor könnyelműen adtuk el a labdákat és sok pontot kaptunk nagyon kevés idő alatt. Többször közelebb tudtunk kerülni, ami aztán rendre egy ilyen rövidzárlat követett, így megérdemelten nyert a DEAC. Nincs okunk szerintem szégyenkezni, kifejezetten hosszú időszakokban jól tudtunk játszani. Megyünk, dolgozunk tovább, mert két nagyon fontos hazai meccs következik számunkra.

Fotó: Tökölyi Csaba