MAFC/A – Óbudai Kaszások 104-18 (36-6,22-8,20-2,26-2)

MAFC: Izmendi 15, Deme 15/3, Viola 13/6, Irk 10, Lassányi 8, Turcsányi 8, Varjas 8, Tarjányi 8, Turbucz 6, Hujber 5, Sopuch 4, Szekeres 4. 

Vittay-Hajnik Ambrus:  Fontos volt, hogy hogyan térünk vissza a Menyecske Arénába, hiszen másfél év után az első tétmérkőzést játszottuk a hazai pályánkon. Elég nagy energiával kezdtünk bele a mérkőzésbe, gyakorlatilag percek alatt eldőltek a lényegi kérdések. Ettől függetlenül nem lassítottak a fiúk, ebből is látszik, hogy szüksége volt a lelkeknek egy ilyen önbizalomnövelő sikerre. Jár az elismerés a Kaszásoknak is, mert akülönbségtől függetlenül végighajtották mind a negyven percet.

Kiss Lenke KA/A – MAFC/A 46-76 (12-18, 9-24, 14-13, 11-21)

MAFC:  Izmendi 20, Bakos 12, Varjas 11, Viola 10, Deme 9, Tarjányi 4, Szekeres 4, Wendl 3/3, Irk 2, Turcsányi 1, Semegi-Nyulas, Lassányi. 

Vittay-Hajnik Ambrus: Ez már nehezebb párharcnak ígérkezett, de ismét sikerült jól kezdenünk és mint mindig, ez alapjaiban határozta meg számunkra a meccs ritmusát. Védelmünk jól zárt, lepattanózásunk stabil volt és a faultokat is sokat (sajnos túl sokat) használtunk, ezáltal igen alacsony pontszámon tartottuk az ellenfelünket. Egységes csapatteljesítménnyel harcoltuk ki a középházba jutást, amihez szívből gratuláltam mindenkinek!

MAFC/A – Szedeák/A 79-48 (21-14, 23-7, 16-18, 19-9)

MAFC: Szekeres 13, Izmendi 13, Lassányi 13, Deme 9/3, Semegi-Nyulas 8, Turcsányi 6, Irk 5, Hujber 4, Bakos 4, Varjas 2, Turbucz 2, Viola. 

Vittay-Hajnik Ambrus: A torna “döntője” érkezett vasárnap és bár tétje nem volt, számunkra igenis fontos volt, hogy mennyire tudjuk továbbépíteni magunkat, a belső kultúránkat. Harmadjára sikerült nagyszerű kezdést produkálnunk, ami nagyon biztató volt a jövőre nézve. Ezután viszont kicsit hátradőltünk – a hétvégén,azt hiszem, először és utoljára – de egy időkérés során sikerült visszaterelni a srácokat a megfelelő mentalitásba, koncentrációba. A védekezésünk és lepattanózásunk mellett most először sikerült gyakorlatilag hibátlanul használnunk a faultjainkat és ez a három pillér közösen nagyon erős tartást adott a játékunknak. Innentől kezdve folyamatosan tudtunk ellépni és ismét egy egészségesen elosztott csapatmunkával megszereztük az első helyet és megvédtük a hazai pályánkat.

Szeretettel gratulálok a hétvégi teljesítményhez mindenkinek! Nem elsősorban a győzelmek miatt, hanem inkább a mutatott játék, a belefektetett energia, a senki által nem nélkülözött figyelem és fegyelem illetve végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, a végig uralkodó remek, inspiráló hangulat okán! Köszönöm a kollégáimnak, hogy ilyen kiválóan felkészítették a csapatot a megmérettetésre, öröm volt a fiúkat meccselni végig! Szuper volt átélni egy ilyen hétvégét a srácokkal! Bízom és hiszek benne, hogy ahogy haladunk előre az útunkon, még sok ilyenben lesz részünk!