Csütörtöktől vasárnapig kilenc csapat részvételével nemzetközi megmérettetés lesz a Gabányi László Sportcsarnokban

Az EYBL (European Youth Basketball League) U16-os korosztályának második fordulóját rendezi meg szakosztályunk január 6. és 9. között Budapesten. A cseh, magyar, német, román, spanyol és szlovák csapatokat felvonultató, kilenc csapatos mezőny négy napon át méri össze tudását a Gabányi László Sportcsarnokban, két pénteki mérkőzésre pedig a CamuGo SportsLab-ben kerül sor. 

Kangyal Gergő, a MAFC Kosárlabda szakosztályának vezetője az alábbiakat nyilatkozta az EYBL rendezés kapcsán: „Nagy öröm számunkra, hogy néhány évvel ezelőtt csatlakoztunk az EYBL nemzetközi tornarendszerhez, hiszen így folyamatos fejlődési lehetőséget tudunk biztosítani csapataink számára. Idén január elején mi leszünk az U16-os mezőny házigazdái, így egy komoly tornával indíthatjuk útjára a 2022-es esztendőt. Nyolc csapatot látunk vendégül, különböző kosárlabda kultúrákból, így igazi kosárlabda csemegének ígérkezik ez a kadett korosztályban. 

Köszönjük Újbuda Önkormányzatának, illetve az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft-nek a rendezéshez nyújtott segítséget, ez a torna a közös munkánk eredménye. Szeretettel várjuk a csapatokat, saját együttesünknek pedig sok sikert kívánok! Hajrá MAFC!”

Kadett csapatunk a négy nap alatt sorrendben a BBA Komarno, a Sopron, az USK Prague és a Stiinta Bucharest csapataival csap majd össze. Aki kilátogatna nekik szurkolni, az alábbi időpontokban tegye:

Január 6., csütörtök, 14.00 MAFC Budapest – BBA Komarno

Január 7., péntek, 13.30 MAFC Budapest – Sopron Academy

Január 8., szombat, 11.00 USK Prague – MAFC Budapest

Január 9., vasárnap, 11.00 STIINTA Bucharest – MAFC Budapest

Hencsey Tamás várakozásai az EYBL torna előtt: „Örülünk neki, hogy ismét megmérettethetjük magunkat nemzetközi környezetben. Remélem, hogy a legutóbbi, szlovákiai EYBL torna óta előrébb tudtunk lépni és ezt most meg is tudjuk mutatni. A hazai pontvadászatban, magyar csapatok ellen ez már sikerült, kíváncsian várom, hogy a fiúk ezúttal melyik arcukat mutatják majd.”

A mérkőzéseket élőben lehet követni a CAMUGO Youtube csatornáin, az eredményekről pedig az EYBL CE közösségi média felületein lehet tájékozódni

Facebook: https://www.facebook.com/eyblce

Instagram: https://www.instagram.com/eybl_ce/