Kiemelt junior bajnokság

Január 19., Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – MAFC 48-70 (10-16, 12-17, 10-24, 16-13)
MAFC:
 Komjáti 3, Matejovics 7, Pintér 12/6, Szabó 13, Tóth VK 11/3. Cs: Tóth VJ 5, Sántha 5, Divinyi-Tóth 2, Molnár 8/3, Hadházy-Baráth 2, Takács 2, Varga. 

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

A mérkőzés előtt már tudtuk, hogy mindkét félnek gyakorlatilag tét nélküli a mérkőzés, hiszen a csapatok már biztosan más ágra kerülnek a folytatásban. Ez sajnos rá is nyomta a bélyegét a találkozóra. Pontatlanul és gyengén játszottunk, de rövid időszakokra tudtunk jól védekezni, amiből könnyű kosarakat dobtunk, és ez elégnek bizonyult egy magabiztos győzelemhez.

Kiemelt junior bajnokság,

Január 23., Gabányi László Sportcsarnok

MAFC – Dombóvári Kosársuli KE 93-78 (19-28, 24-20, 14-24, 36-6)

MAFC: Pintér 18/6, Tóth VK 28/21, Matejovics 23/3, Szabó 5, Szász 2. Cs: Sántha 13/9, Hadházy-Baráth 2, Komjáti 2, Takács.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, le kalappal előttük, ilyet ritkán lát az ember!

Nincs rajta mit szépíteni: 27 percig borzalmasan játszottunk. Nagyjából ott folytattuk, ahol szerdán abbahagytuk. Készültünk egy védekezéssel a mérkőzésre, amiben rengeteget hibáztunk a mérkőzés elején, ezzel pedig ritmusba hoztuk ellenfelünket. Olyan lendületet kaptak így, hogy amit elterveztünk, az egyáltalán nem működött. Támadásban is ritmustalanul játszottunk, mivel hátul szinte minden támadásból kosarat kaptunk, elől sem tudtuk a saját játékunkat játszani, sok volt az egyénieskedés, és a rossz döntés támadó oldalon. A 28. percben már 18 pontos hátrányban voltunk, ekkor változtatunk a védekezésünkön. Ezután valami egészen elképesztő történt.

Innentől kezdve, azt kell, hogy mondjam, a fiúk szinte hibátlanul, tökéletesen játszottak. Fokozatosan kerültünk egyre közelebb a dombóváriakhoz, teljesen megfordult a játék képe. Öt perccel a vége előtt a vezetést is megszereztük, de a fiúk itt nem álltak meg, a végére már 15 ponttal is vezettünk. Óriási melót rakott a csapat a védekezésbe, ami megadta a támadásunk ritmusát is. Összesítésben 36-6-ra nyertük meg a negyedik negyedet, 6-ból 6 triplát dobtunk ebben a játékrészben, amiből Tóth Vili egymaga ötöt (!!!) vállalt. Matejovics Máté szintén előrelépett és a betöréseivel hátán vitte csapatot támadásban. De az elképesztő fordításunk kulcsa egyértelműen a védekezésünk volt, ami teljesen megzavarta ellenfelünket, összesen egy mezőnykosarat tudtak dobni negyedik negyedben.

Nagy gratuláció jár a csapatnak, nagyon büszke vagyok rájuk! Ilyen fordítást még sosem éltem meg, nagyon-nagyon mélyről álltak fel, bizonyították, hogy sosem szabad feladni! Volt tartásuk és megmutatták az igazi arcukat és azt, hogy mitől ilyen szép ez a játék.

Fotó: Tökölyi Csaba