Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, rájátszás

BME-MAFC- TFSE 77-71 (23-10; 22-24; 16-24; 16-13)

Budapest, Tüskecsarnok

BME-MAFC: KOFLANOVCS 13/12, LÁNG-MITICZKY 17/9, HORVÁTH Cs. 12, ROZS 15/3, SZÁNTÓ 16 Csere: Vantal 2, Horváth M., Pásztor 2, Vargovics, Bór, Svéda, Kósa. Edző: Weisz-Tiba Klára

TFSE: POLGÁRDY 27/9, Dékány 4, LAMAN 10/9, Király 7/3Horváth 6/6 Csere: COHILL 13/6, Herló 4, Váczi, Pataki, Szlávik, Lepsik, Velkey. Edző: Boros Zoltán

A tét rányomta bélyegét a játékra. Nyögvenyelősen kezdtek a csapatok, egymást csak óvatosan kóstolgatva.  A hazaiak kapták el gyorsabban a fonalat, el is húztak 23-10-re a lassan ébredő TF mellett. Koflanovics Kristóf (13/12 pont, 5 gólpassz) irányításával, és Rozs Máté (15/3 pont, 10 lepattanó, 6 kiharcolt fault) ponterős játékával jelezte a BME, hogy szeretne tetemes előnyre szert tenni hazai pályán.

Cohill Eric Edward (13/6 pont, 9 lepattanó, 2 kiharcolt fault) beállásával a második negyedben megváltozott a TF szerkezete, és játéka is. Polgárdy Ádám (27/9 pont, 10 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 5 szerzett labda) klasszishoz méltó módon vitte hátán csapatát. Hazai oldalon Horváth Csanád (12 pont, 5 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 5 gólpassz) sziporkázott, és Szántó Levente (16 pont, 16 lepattanó, 9 blokk) volt megint tarthatatlan a palánk alatt. Azonban a TF meccsbe lendült, és faragott is 2 pontot hátrányából.

Szünet után a vendég csapat tovább növelte a fordulatszámot. Polgárdy mellé mindig csatlakozott valaki 1-2 jókor szerzett kosárral. BME oldalon megoszlott a pontszerzés, de Láng-Miticzky Dániel (17/9 pont, 4 lepattanó, 2 kiharcolt fault) jó érzékkel süllyesztett el nagyon fontos pontokat a legnehezebb pillanatokban. Így bár felzárkózott a TF, de kiegyenlíteni mégsem tudott.

A végjáték azonban teljesen nyílttá vált. A fellelkesedett TF-eseket Koflanovics próbálta lehűteni rendkívül távoli tripláival. Hozzá csatlakozott Horváth Cs., és Szántó is a pontgyártásban, így megint hamar 10-re ugrott a BME-MAFC vezetése. A TFSE azonban Polgárdy vezetésével az utolsó pillanatig tapadt, így elérte célját és végül kis különbséggel kapott ki idegenben.

Weisz-Tiba Klára: Ma hatalmas hullámvölgyeket jártunk meg. Csapatom erejét mutatja, hogy egyikben sem törtünk meg, és egy pillanatig sem hagytuk vezetéshez jutni a TF-et. Meglátjuk, mire lesz elég az előnyünk a folytatásban.

Boros Zoltán: Valójában most játszottunk így először együtt. Látszott is rajtunk, főleg az első félidőben, amikor sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk megállítani a BME-t. Mi próbáltunk a közelükben maradni végig, hogy a végére talán ez a 6 pontos vereség elég legyen arra, hogy a visszavágón tudjunk nyerni. Gratulálok a BME-MAFC-nak.