Országos Kadett bajnokság, Selejtező

2023. szeptember 23.-24, Pécs

Kovács Ádám: Nem is lehetnénk ennél büszkébbek a Srácokra, hiszen hibátlan teljesítménnyel, 3-ból 3 mérkőzést megnyerve jutottunk az Országos Főtábla Felsőházába. Csapatunk háromnegyedét elsőéves kadettek alkották, hozzájuk csatlakozott 4 fő a 2008-asok közül. Jól működött a „kémia”, -ahogy mondani szokás-, nagyon együtt volt a csapat, ez pedig óriási előnyt jelentett a pályán. Jól sikerült a felkészülésünk, nagyon éhesek voltak a fiúk a sikerre, ez pedig remek előjel az egész szezonra. 

2023. szeptember 23. 

Nyíregyházi Sportcentrum/A – MAFC/B   65-101 (19-27, 23-29, 9-30, 14-15)

MAFC/B: Turcsányi N. 16/3, Németh D. 14/3, Viola M. 12/9, Bakos P. 11/6, Kis B.8, Lőrinczi Zs. 8, Szigeti S. 6, Turbucz B. 6, Baróti L. 6, Benczédy K. 6/6, Sopuch M. 4, Wendl V. 4

Kovács Ádám: Első mérkőzésünkön kicsit döcögősen kezdtünk, nem voltunk elég élesek az 1:1 védéseknél, ezért sok könnyű kosarat kaptunk. Gyengébb védekezésünket ellensúlyozni tudtuk a támadó oldalon, lendületes akciókat vezettünk, a helyzetek kialakításánál is jó döntéseket hoztunk, így a nagyszünetre megnyugtató előnnyel vonulhattunk. Fordulás után tudtunk még eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni, agresszívebbek lettünk a védő térfélen, a külső dobásaink is célba értek, ezzel pedig végleg eldöntöttük a találkozót. 

Előre tudtuk, hogy a szombati két meccsünk között mindössze egy óra pihenésünk lesz, ezért nagyon fontos volt, hogy jól tudjuk menedzselni a játékperceket. Sikerült megvalósítani a tervünket, hiszen senki nem töltött 20 percnél többet a parketten. Külön öröm, hogy mindenkinek sikerült pontot is szereznie.

MAFC/B – Szombathelyi Sportiskola U16  74-66 (28-17, 17-15, 10-17, 19-17)

MAFC/B: Szigeti 19, Németh 17, Turcsányi 14, Viola 10/6, Turbucz 6, Kis 2, Lőrinczi 2, Baróti 2, Wendl 2, Sopuch, Bakos, Benczédy

Kovács Ádám: Extra rövid pihenő után máris újabb feladat vár ránk, a Szombathely korosztályos csapata volt az ellenfél. Nem túlzás azt állítani, hogy az első 15 percet szinte hiba nélkül hoztuk le: védekezésünk agresszív és határozott volt, a támadó térfélen pedig tökéletes egyensúlyban volt a szabad- és a figurális játék aránya. Az első félidő végére a fáradtsági faktor is „megérkezett”, de így is 10 pont feletti különbséggel mehettünk pihenőre. A harmadik negyedben ellenfelünk védekezése feljavult, túl sokszor került nálunk előtérbe az egyéni játék, nem járattuk a labdát és rossz helyzetekből, erőlködve próbáltunk kosarat szerezni. Szerencsére mindig volt valaki, aki a nehéz szituációkban a vállára vette a csapatot, így meg tudtuk tartani a vezetést. Az utolsó játékrészre hatpontos előnnyel fordultunk, ezt az előnyt pedig sikerült jól menedzselnünk, nagy győzelmet szerezve ezzel. 

Este azért maradt még erő egy kis ünneplésre is: Wendl Viktor születésnapi tortájával zártuk a bőséges vacsorát.

2023. szeptember 24.

PVSK NKA/A – MAFC/B   66-84 (17-17, 26-28, 5-18, 18-21)

MAFC/B: Németh 17/3, Turcsányi 17, Szigeti 13, Sopuch 9/3, Turbucz 8, Kis 4, Viola 4, Lőrinczi 4, Wendl 4, Benczédy 3/3, Bakos 1, Baróti

Kovács Ádm: Utolsó mérkőzésünkön azzal a tudattal léptünk pályára, hogy reális esélyünk van bekerülni az ország 16 legjobb csapata közé. Ehhez a házigazda PVSK NKA/A csapatát kellett legyőznünk. Nem tudjuk, hogy ez a „teher” vagy a korai kezdés volt az oka, de a mérkőzés elején nagyon görcsösen játszottunk, a megbeszélt taktikát nem sikerült megvalósítanunk. Az első játékrész végére rendeztük a sorokat, de nem tudtuk leszakítani ellenfelünket. A félidei megbeszélést követően sokkal precízebbek voltunk támadásban, a védekezésünk pedig összeállt, jól mutatja ezt a harmadik negyedben kapott, mindössze öt pont. A negyedik negyedben sem változott már a játék képe, stabilan őriztük a megszerzett előnyt. 

Nagyon keményen megdolgoztak a fiúk ezért a sikerért, le a kalappal előttük. Nehéz feladat vár ránk, hiszen az egy évvel idősebbek (ott is a legjobbak) között kell megállnunk a helyünket, de annyi biztos, hogy minden mérkőzésen igazi MAFC-os szívvel fogunk küzdeni! 

Köszönjük a minket elkísérő, és az otthonról szurkoló szülőknek a támogatást, Akadémiánknak pedig a megfelelő háttér biztosítását. 

Köszönjük Pécs városának a szervezést, sok sikert kívánunk minden csapatnak a 2023/2024-es szezonra!

Hajrá MAFC!