Az U13-as 4 Régió Tornáján nagy erőkkel voltunk jelen, játékosaink szuper élményekkel gazdagodtak és letették a névjegyüket az országos kiválasztó rendszer első nagyobb állomásán.

Az északi régiót 4 MAFC-os, 2 Herceghalom-BSC-s és 1 Budafoki KK-s játékos képviselte, név szerint:

  • Németh Doni, Varjas Roni, Viola Máté, Wendl Vitya (MAFC)
  • Kis Boti, Tölgyesi Áron (Herceghalom-BSC)
  • Szigeti Soma (Budafoki KK)

Emellett nem feledkezhetünk meg Laczka Barniról (BKK) sem, aki betegség miatt nem tudott részt venni a felkészülési edzésen és tornán.

A gárdát a korosztályos akadémiai vezetőedzőnk, Vittay-Hajnik Ambrus irányította, aki kettős szerepben vett részt az eseményen, ugyanis az országos stáb tagjaként is elemezte az összes pályára lépő játékost. A szakmai stábban szintén volt egy számunkra sajnálatos hiányzó, a fiatal Pfandler Bence közvetlenül a torna előtt megrendezett NBI-es mérkőzésen szenvedett bokasérülést, így nem tarthatott a brigáddal.

Budapest (=Északi régió) ezúttal sem vallott szégyent, két győzelemmel és az előzetesen helyesen megjósolt Észak-Dél rangadón szűken alulmaradva az előkelő II. helyezést érte el. A pályán kívül is nagyot alkottak a Fiúk, végig együtt mozogva és egymás társaságát élvezve, vidáman töltötték a hétvégét.

Vittay-Hajnik Ambrus: Szeretettel gratulálok minden játékosnak és edzőnek, aki részt vett a tornán, színvonalas és élvezetes hétvégét tudhatunk magunk mögött. Külön köszönet és gratuláció az északi régió játékosainak és az őket felkészítő kiváló szakembereknek, élmény volt a fiúk munkáját irányítani, mérkőzéseiket meccselni és a társaság tagjának lenni. Jár a hála természetesen Bálintnak, Dininek, Bencének és Pintyőnek is, érzésem szerint jól és jó hangulatban dolgozott együtt a szakmai stáb. A feladatunk az volt, hogy megteremtsünk egy olyan közeget, amelyben a fiúk magabiztosan és motiváltan számot adhatnak tudásukról és személyiségükről, ez pedig szerintem maradéktalanul sikerült. Bátran  kijelenthetem, hogy úgy ismerem ezt a korosztályt, mint a tenyeremet, nem csak budapesti, hanem országos szinten is és egyértelműen az a véleményem, hogy a srácok reális képet alakítottak ki magukról, ez pedig a legnagyobb segítség az országos stáb számára. Természetesen ez csak az első, nagyon korai állomása a képző-kiválasztó programnak, de kiindulópontnak szerintem tökéletes volt. Kívánom Mindenkinek, hogy újult erővel és megnövekedett motivációval folytassák a munkát a klubjaikban, hiszen az ebből eredő folyamatos fejlődés a közös érdeke mindenkinek! Hajrá magyar kosárlabda!