Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi keleti csoport, 10. forduló

2022. február 7., Debrecen

DMSE – BME-MAFC 53-83 (16-13, 12-26, 4-27, 21-17)

DMSE: Soliman 10/3, Kovács 6, Veszprémy 5/3, Uduoise 5/3, Csirpák 9/6 Csere: Herczku 12/3, Nádasi 2, Madlol 2, Hegyi, Bakos 2 Edző: Kovács István.

BME-MAFCRados 11Rozs 23/3, Láng-Miticzky 10/9, Szántó 17/3, Vargovics 6 Csere: Bór 8/6, Horváth 2, Harsányi, Pásztor 6, Edző: Tiba Klára.

Erős tempóban, de sok pontatlansággal tarkítva kezdődött a mérkőzés. Mindkét csapat rengeteget hibázott, a távoli kísérletek egyik csapatnál sem „ültek”, így a hazaiak meglepetésre vezetéssel zárták az első negyedet.

Az ezt követő szünetben a vendégek mestere felrázta egy kicsit a csapatát, így a BME átvette a vezetést, és folyamatosan növelte a különbséget. A félidő végén még úgy tűnt, a hazaiak meccsben maradnak, de a borzasztó harmadik negyedük végleg megpecsételte a sorsukat. Kiválóan védekezett a vendégcsapat, amit a hazaiak nem tudtak feltörni, sokszor birkózás folyt a pályán, de a rutinosabb BME biztosan tartotta az előnyét. Ennek köszönhetően a végén még az is belefért, hogy elveszítsék az utolsó játékrészt.

Alapvetően a hazai csapatból most senki nem tudott vezérré előlépni, azonban Herczku ponterős játéka ma kiemelkedő volt.

A fővárosi csapatból elsősorban Szántó, Rados és Rozs védekezése, valamint a támadóoldalon mutatott teljesítményük eredményezett győzelmet.

Kovács István: – Kár a két középső negyedért, talán ha pici nagyobb lett volna gyűrű, akkor a labdával többet sikerült volna betalálni…Gratulálok a vendégeknek a mai győzelmükhöz. Több volt ebben a meccsben.

Tiba Klára: – A mérkőzés elején picit meglepett minket a hazai csapat, de a játékosaim összeszedték magukat, így kiváló védekezéssel sikerült megnyugtató előnyre szert tennünk, amit a mérkőzés végéig meg is őriztünk. Gratulálok a győzelemhez a csapatomnak, és sok sikert a DMSE gárdájának a továbbiakban!