2022. február 3.

Budapest Bajnokság, Fiú Serdülő/B

Zsíros Akadémia Kőbánya – MAFC/B 94-32 (32-2, 27-9, 15-13, 20-8)

Kovács Ádám: Az országos nyolcba kerülésre is esélyes Kőbánya csapatához látogattunk a Budapest Bajnokság első fordulójában. Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést, mondhatjuk, udvarias vendég módjára viselkedtünk. A második negyedben már felszabadultabban és agresszívabban tudtunk kosarazni, lendületes támadásokat vezettünk. A védekezésünk viszont sokszor puha volt, túl könnyű kosarakat kaptunk. A szünet után is megmaradt a két csapat közötti különbség, ebben a periódusban viszont már sokkal bátrabban kosárlabdáztunk és a védekezésünk is feljavult. Ezen a meccsen egyáltalán nem az eredményre voltunk kíváncsiak, hanem arra, hogy egy erősebb csapat ellen mennyire tudjuk végrehajtani azokat a taktikai és technikai elemeket, amiket gyakoroltunk. Gratulálunk a Kőbányának a győzelemhez!

2022. február 6.

Regionális serdülő bajnokság ­– Kaszások Sportcsarnok

Óbudai Kaszások/A – MAFC/B 60-73 (19-18, 12-21, 14-27, 15-7)

MAFC/B: Turbucz 19/3, Oláh-Viniczai 12/3, Bakos 8/3, Kudich 7, Semegi-Nyulas 7, Pichovszky 6, Ratkóczi 4, Varga 4, Aranyi 4, Krakoczki 2, Gincsai-Kali.

Kovács Ádám: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! A mérkőzés elején leginkább a játék küzdő jellege dominált, mindkét oldalon több elkapkodott támadás és sok kihagyott dobás jellemezte ezt az első periódust. A már-már megszokott, álmoskás kezdés után gyorsan rendeztük sorainkat és a két középső negyedben már a megfelelő hőfokon és intenzitással játszottunk. Védekezésünk kevés helyzetet engedett a hazai csapatnak, támadásainkat pedig rendre könnyű kosarakkal fejeztük be, így meggyőző előnnyel fordultunk az utolsó játékrészre. A negyedik negyedben a csapatjáték akadozott, többször egyéni megoldásokkal próbálkoztunk, ami kevésbé vezetett sikerre. Összességében büszkék vagyunk a srácokra, megérdemelt győzelmet arattunk.

Budafok/B  MAFC/B 42-54 (15-15, 5-16, 9-12, 13-11)

MAFC/B: Turbucz 15, Bakos 9/3, Semegi-Nyulas 8, Varga 7, Fajszi 6, Ratkóczi 4, Aranyi 2, Oláh-Viniczai 2, Krakoczki 1, Gincsai-Kali, Kudich.

Kovács Ádám: Gratulálok a Srácoknak az újabb győzelemhez! A szimpatikus kosárlabdát játszó, illetve a két egyesület együttműködésének hála csupa ismerős játékosból álló Budafok volt az ellenfelünk a döntőben. Az első negyedben hiányzott belőlünk az igazi átütő erő, kissé fásultan kosárlabdáztunk, ezért a szünetben átbeszéltük, hogy miben kell javulnunk ahhoz, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. A csapat jól reagált a szituációra, a 20 perc alatt kapott összesen 14 pont önmagáért beszél. A negyedik negyedben sajnos több hibával játszottunk, melyekkel közelebb engedtük ellenfelünket, de a végén higgadtak tudtunk maradni és megnyertük a mérkőzést. Sok sikert kívánunk a Budafoknak a folytatásban!