Vittay-Hajnik Ambrus

Vittay-Hajnik Ambrus

Kapcsolat

2001 – ben, 7 éves koromban kezdtem el járni a MAFC – ba. Bő 15 éves játékos pályafutásom során végigjártam az összes utánpótlás korosztályt, majd lehetőséget kaptam az NB. I -es együttesben is. U18 – ban bronzérmet, U20 – ban egy-egy alkalommal ezüstérmet és országos bajnoki címet is ünnepelhettem, míg a felnőtteknél Hepp Kupa győzelemig és a másodosztályú bajnoki döntőig jutottam a társaimmal. Ebben az időszakban gyakorlatilag minden MAFC – ban dolgozó edzővel dolgozhattam több-kevesebb ideig, a mai napig az egyik legnagyobb szerencsémnek tartom, hogy ennyiféle szemszögből ismerhettem meg a kosárlabdát és számos különböző, karakteres és a maga útját megkérdőjelezhetetlen elhivatottsággal követő trénertől tanulhattam.

2012 – ben érettségiztem a Szent Imre Gimnáziumban és rögtön utána elkezdtem edzősködni az Akadémián. Első évemben kadett másodedzőként illetve dobótáborok során valamint alsós kupás csapatoknál tanultam a szakmai alapjait, majd a 2002 – es korosztály vezetőedzője lettem. Ezt a pozíciót  a mai napig tartva a korosztályos versenyeztetés függvényében a 2001 – es és 2003 – as alakulatunk felelőse is voltam/vagyok valamint tavaly óta a felnőtt és az U20 együttes másodedzőjeként dolgozom. Vezetőedzőként U16 – ban ezüstérmet, U18 – ban bronzérmet értem el a csapatommal, míg U14 – ben és U20 – ban a IV. helyen végeztünk. Segédedzőként a ’97 – es évfolyamunk junior bajnoki címig tartó menetelését is végigkísértem, míg a felnőttekkel tavaly az előkelő III. helyig jutottunk.
Jelenleg sportedzői végzettséggel rendelkezem, de a Testnevelési Egyetemen végzős hallgató vagyok szakedzői és sportszervező képzésen egyaránt. A budapesti és az országos válogatott rendszerben is vállaltam már szerepet, az országos szövetség kiemelt edzői programjában számítanak rám és a fiatal,ambiciózus trénereket megcélzó CSVP projekt aktív tagja vagyok.
Ízig-vérig MAFC – osnak tartom magam, a bennem is élő sport-, kosárlabda- és klubszeretettel igyekszem „megfertőzni” a Gyerekeket!
A mindenkori csapataimtól a következőket várom el: Mi legyünk mindig a legtöbbet dolgozó, a legnagyobb küzdő és a leginkább egységes csapat!
A rám bízott játékosok felkészítésénél az alábbi hármas célrendszer lebeg folyamatosan a szemem előtt:
 
1. Erős közösség építése! 2. Fejlődés! 3. Karakterek, egyéniségek nevelése! 
Hajrá MAFC!