Szokatlan időpontban, március 24-én, pénteken 16:30-tól játssza le utolsó előtti alapszakasz mérkőzését felnőtt csapatunk. A piros-csoportos pontvadászat 25. fordulójában a PlayOff-ba igyekvő újonc, a Ceglédi KE látogat a Gabányiba.

Lakits András tanítványai múlt szombaton óriási csatában végül alulmaradtak a PVSK otthonában, így 18-6-os mérleggel a 4. helyre estek vissza a tabellán. A második kiemelés megszerzésére már inkább csak matematikai esélyük van a mieinknek, a harmadik pozíció sorsa viszont a mi kezünkben van: ennek megszerzéséhez a zárófordulóban hazai pályán le kell győzni a jelenleg velünk azonos mutatóval álló Vasast. A CKE elleni találkozó tétje, hogy ne kerüljünk lépéshátrányba a piros-kékekkel szemben: ha nyerünk a Pest vármegyeiek ellen, a 26. játéknapon biztosan elég lesz az előzéshez egy minimális különbségű siker is. Ellenkező esetben a pasarétiek jobb pozícióba kerülhetnek, ha legyőzik vasárnap a DEAC-ot, ekkor az egymás elleni összevetést is meg kellene fordítanunk ahhoz, hogy a Sport11-ben csapatunkat 92-82 arányban felülmúló Arigbabu-legénység előtt zárjuk az alapszakaszt.

A története első piros-csoportos szezonját futó Ceglédi KE gyorsan felvette a magasabb osztály ritmusát, hazai pályán már ősszel szépen gyűjtögették a pontokat a sárga-kékek. A gyenge idegenbeli szereplés, és egy téli hullámvölgy következtében mégis az utolsó négybe csúsztak vissza, ám legutóbbi öt bajnokijukból négyet megnyertek: a Veszprémet, az SKSE-t, a BKG-t és a Fótot is legyőzték, így négyes nyerőszériával és komoly PO-esélyekkel várhatták a múlt heti, debreceni rangadót. A DEAC otthonában aztán 85-69-es vereséget szenvedtek, így már csak abban az esetben érhetnek oda a PlayOffba, ha hátralévő két bajnokijukon nem hibáznak, miközben riválisaik eredményei is számukra kedvezően alakulnak; piros-csoportos tagságuk megőrzése viszont már biztossá vált az előző játéknapon.

A felek közös történelme mindössze két tétmérkőzésből áll, a Gabányiban pedig még soha nem találkoztunk a ceglédiekkel. Első ízben 2020 februárjában, a Hepp Kupa-negyeddöntőjében mérkőztünk meg a CKE-vel, a ceglédi találkozó 83-67-es hazai sikerrel zárult. Tavaly decemberben, a bajnokságban már a szolnoki Tiszavirág Arénában fogadták a mieinket a sárga-kékek, remek mérkőzésen végül 93-101 arányban kerekedtünk felül az öt triplát értékesítő Tóth vezérletével.

A CKE-t a szezon kezdete óta Siska János irányítja, akinek mély keret áll a rendelkezésére. Mezőnyposzton a novemberben, Jászberényből érkező Velkey és a rendkívül sokoldalú Csaba a két legponterősebb játékos. Bár a szolnoki odavágón Burns volt az ellenfél légiósa, végül kitartott a klubvezetés a szlovén Karavdics mellett, aki ezt rendre jó teljesítménnyel hálálja meg. A Cegléd elsőszámú fiatalja a 3-4-es poszton bevethető Kalassai. A csapat erőssége abban rejlik, hogy a keretből szinte bárki képes lehet előlépni, a taktika meghatározó elemét képezik a távoli dobások.

Jót tenne a fiúknak egy magabiztos siker az idény legfontosabb része előtt, ám a győzelmi kényszerben lévő CKE eddigi gyengébb idegenbeli szereplése (3-9) ellenére sem ígérkezik könnyű ellenfélnek, szurkolóink támogatására a pénteken 16:30-kor kezdődő bajnokin is számítunk.

Hajrá, MAFC!