Kiemelt junior bajnokság, Debrecen 

2020. december 10.

DEAC Kosárlabda Akadémia – MAFC/A 71-50 (18-8, 13-18, 15-12, 25-12)

MAFC: Lőrincze 5/3, Tóth 12/9, Pintér 6, Biber 7, Boka-Magó 6. Cs: Lenkó 5/3, Matejovics 9, Réti. 

Lakits András: Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez!
Rangadó volt a javából, ezt tökéletesen mutatja, hogy ellenfelünk a legerősebb keretével vágott neki a meccsnek, talán még nem is voltak ennyire komplettek eddig egyszer sem az idei szezonban. Ennek, azt gondolom, igenis örülnünk kell, hiszen ez a mi fiatal csapatunk játékerejét is kiválóan mutatja. 

Sajnos nálunk már kevésbé volt jó a helyzet: Szász Kevin továbbra sem tudta vállalni a játékot, Matejovics Máté és Lenkó Vencel pedig sérülten játszottak. Nekik maximális tisztelet jár, hogy így is vállalták és nem utolsósorban nagyon sokat tettek bele a közösbe.
Mindkét csapat idegesen, sok hibával játszott, sajnos mi túl sokkal is. Rengeteg eladott labda, kihagyott büntető jellemezte játékunkat. Kapkodva fejeztük be a lehetőségeinket, volt, aki feszültebb volt a kelleténél, volt aki csak túlságosan akarta a jó teljesítményt. Két vezérünket (Biber Bende, Boka-Magó Áron) is furcsa körülmények között vesztettük el még a végjáték előtt, de büszke vagyok a csapatra, mert volt tartásunk és a végéig meccsben voltunk, a negyedik negyed feléig győzelmi esélyeink is voltak. Sajnos a végére fizikálisan és mentálisan is felörlődtünk, elfáradtunk és olyan különbség alakult ki az utolsó percekben, ami azt gondolom, nem tükrözi a meccs képét. Fejlődnünk kell mentálisan, és meg kell tanulnunk túllépni a mérkőzésen belüli kudarcainkon, hogy minden energiáinkat csak a játékra tudjuk fordítani. 

Emelt fővel távoztunk Debrecenből, most rendezzük a sorainkat, hiszen még három mérkőzés vár ránk idén. Ugyanazt tudom mondani, mint a fiúknak az öltözőben, volt benne szív és tartás, lelkük a pályán volt. Ezúttalhiányzott az extra, de ez benne van, jöhetne most bárki, én őket egyetlen csapatra sem cserélném el.