Junior csapatunk egy héten belül háromszor lépett pályára és mindháromszor győztesen hagyták el a parkettet!

December 17., Gabányi László Sportcsarnok

MAFC/A – Zalakerámia ZTE NKK 111-62 (35-9, 23-12, 28-31, 25-11)

MAFC: Biber 24, Tóth 16/6, Pintér 9, Lőrincze 2, Boka-Magó 11/3. Cs: Szász 5, Lenkó 6/6, Réti 18/3, Matejovics 15/3, Szabó, Hadházy-Baráth 2, Komjáti 3. 

December 20., Székesfehérvár

Alba Fehérvár – MAFC/A 69-85 (27-22, 15-18, 10-17, 17-28)

MAFC: Biber 36, Tóth 3/3,  Pintér, Lőrincze 3/3, Boka-Magó 18/9. Cs: Szász 2, Lenkó 4, Matejovics 15, Szabó, Hadházy-Baráth 2, Komjáti 2. 

December 22., Gabányi László Sportcsarnok

MAFC/A – Alba Fehérvár 80-69 (24-13, 15-19, 21-14, 20-21)

MAFC: Bóka-Magó 27/15, Matejovics 10/3, Lőrincze 11/3, Szász 11/3, Biber 10. Cs: Tóth 7/3, Lenkó 4/3, Komjáti, Hadházy-Baráth, Szabó. 

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelmekhez! Különböző indokok miatt összetorlódtak a meccseink, ezért 6 nap alatt 3 mérkőzést kellett játszanunk, de a csapat kiválóan vette az akadályt.

Elsőként a ZTE volt az ellenfelünk.

Nagyon élesen kezdett a csapat, kiválóan működött a védekezés, amikből könnyű kosarakat tudtunk szerezni, és már az első negyedben majdnem 30 pontos előnyt tudtunk kiépíteni. Egy harmadik negyedbeli hullámvölgytől eltekintve végig remekül dolgozott a társaság, mindenki hozzá tudott tenni a meccshez, és egy nagyon magabiztos, 50 pontos győzelem kerekedett a végére.

Három nappal később az Alba Fehérvárhoz utaztunk. 

Ott borzalmasan kezdtünk, úgy érzem, a csapat úgy gondolta, elég lesz majd a mezeket felküldeni a pályára.Ellenfelünk viszont agresszív, gyors kosárlabdát játszik, így ez rögtön megbosszulta magát. A második félidőre magához tért a csapat és átvette a kezdeményező szerepet, összeállt a védekezés, nem szórtuk el a labdákat és végül magabiztos győzelemmel távoztunk Székesfehérvárról.

Két nappal később jött az Alba elleni visszavágó.

Tanulnunk kellett az előző meccs hibáiból, ráadásul Pintér Dávid megsérült, ő már a harmadik meccset nem tudta vállalni, így tíz bevethető játékosunk maradt. Ellenfelünk ugyanakkor a vasárnapi meccshez képest jóval erősebb kerettel érkezett.

Nagyon jól kezdett a csapat, gyorsan 10 pont feletti volt az előny, tökéletesen működött mindaz, amit elterveztünk. Idővel óhatatlanul egyre több hibával játszottunk, jelentkeztek a fáradtság jelei a csapaton. Ez nem is volt meglepő ilyen sűrű napok után, ráadásul többen faultgondokkal is küzdöttek. Közelebb tudott férkőzni az Alba, de szerencsére mindig volt, aki határa vette a csapatot és így egy pillanatig sem volt veszélyben a győzelmünk.

Gratulálok a fiúknak, nemcsak ezért a hat napért, hanem az egész eddigi teljesítményük miatt. Rajtunk kívül nem sokan bíztak abban, hogy ilyen jól állunk majd a karácsonyi szünet előtt! Sok munka van ebben az eredményben, rengeteget dolgozott érte a csapat. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy ebben a fiatalos összetételben ilyen jól megállták a helyüket. Volt benne persze hullámvölgy, de olyan erős közösséget alkotnak, olyan munkamorál jellemzi őket, ami átsegítette őket a nehéz helyzeteken.

Egy remek hangulatú csapatkarácsonyozással zártuk az év első szakaszát, most pedig egy abszolút megérdemelt, hosszabb pihenő jön. Karácsony után újra munkához látunk, akkor a kadett csapatból néhány edzés erejéig új játékosok is csatlakoznak majd hozzánk. Dolgozunk tovább, szeretnénk javítani a hibákon, fejlődni és továbbra is ezen a szinten teljesíteni, abban a reményben, hogy tavasszal már nézők előtt tehetjük majd ezt.

Mindenkinek kívánunk Kellemes Ünnepeket, jó pihenést és reméljük jövőre már a pálya mellett találkozunk!