Kiemelt junior bajnokság

2022. április 1., Ostoros Károly csarnok

Zalakerámia ZTE KK – MAFC 73-58 (12-14, 24-8, 29-21, 8-15)

MAFC: Szász 17/3, Matejovics 15, Pintér 11, Hadházy-Baráth 4, Tóth VK 2. Cs: Tökölyi 2, Takács, Divinyi-Tóth, Molnár 2, Sántha, Tóth VJ 2, Szabó 3.

Lakits András: Gratulálok a Zalaegerszegnek a győzelemhez!

Nincs mit szépíteni rajta, borzalmasan játszottunk. Dekoncentráltak és erőtlennek voltunk. Sok hibával kosárlabdáztunk, nem találtuk a ritmust és sajnos nagyon rossz százalékkal dobtunk. Emiatt egyre bizonytalanabbá váltunk támadásban, de a kritikus pillanatban védekezésben elkezdtünk szépen dolgozni, támadásban pedig volt, aki időnként hátára tudta venni a csapatot, így nem lett túl nagy a különbség. 

A vereség ellenére sikerült akkora különbségen belül maradni, hogy egymás ellen jobbak maradtunk, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül egyenes ágon bejutottunk az országos döntőbe, amiért óriási gratuláció jár a csapatnak!

Nem mondom, hogy a mai teljesítményünkkel szolgáltunk rá erre, de szerencsére a döntőbe egész éves jó teljesítménnyel lehet bejutni, ami alapján viszont teljes mértékben megérdemelte a csapat nyolcba jutást! 

Előtte azonban egy másik nagy megmérettetés vár ránk, méghozzá az U20-as döntő Körmenden. Mostantól arra próbálunk majd a lehető legjobban felkészülni!

2022. március 26., Gabányi László Sportcsarnok

MAFC – Vasas Akadémia/A 79-85 (17-17, 23-24, 23-29, 16-15)

MAFC: Pintér 25/18, Matejovics 18/6, Tóth VK 14/12, Szabó 4, Szász 2. Cs: Molnár 5/3, Hadházy-Baráth 11.

Lakits András: Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez!

Úgy érzem, mindkét csapat bőven a tudása alatt játszott, sajnos mi voltunk azok, akik több hibát vétettek. Egy igazi hullámvasút volt a játékunk, voltak nagyon jó periódusaink, de a rossz időszakok hosszabbak voltak. Támadásban a dobásaink jól ültek, de védekezésben túl könnyen engedtük válaszolni Vasast. Nagyon szerettük volna a győzelmet, a csapat próbálkozott is becsülettel, de fejben nem tudtunk felnőni olyan szintre, hogy mi érdemeljük ki a sikert.

Fotó: Tökölyi Csaba