Junior döntő: hatalmas küzdelem, tisztes helytállás

04 május 2017 Szerző:  MAFC

Bors Miklós, Krasznai Tibor és Mócsán András tanítványai egyik mérkőzésükön sem játszottak alárendelt szerepet, ám végül a nyolcadik helyen végeztek.

A torna hivatalos honlapja, a http://kosarsport.hu/utanpotlas/fiu-junior/ részletes beszámolót készített minden mérkőzésről, az alábbiakban ezeket olvashatjátok:

 

"SOPRONI SPORTISKOLA / A - MAFC
VÉGEREDMÉNY: 83-58 (16-15; 17-18;28-20;22-5)
Sopron: Rátvay B. 23, Papp B. 19, Polgárdy Á. 17, Werner V. 9, Németh M. 7, Füzi R. 4, Soós B. 2, Gászner F. 2, Horváth M., Csátaljai B.,
MAFC: Szanyi R. 23, Nagy G. 16, Jankovits B. 5, Wendler B. 4, Juhász M. 4, Armaghani Á. 3, Jónap T. 3, Dénes D., Cserki A., Bartos B., Gróf B., Pataki L.,

Összefoglaló:

A Junior döntő első napjának harmadik mérkőzésén a Sopron a budapesti MAFC csapatával találkozott. Mindkét együttes jól kezdte a találkozót. Az első öt percben tizenkét pont hullott a kosárba hét a Sopron, míg öt a MAFC részéről. A palánk alatt nagyon jól védekező MAFC tudta tartani a lépést a fehér mezes soproniakkal. Bő hét perc elteltével 13-10-re vezetett a Sopron két gyors lerohanást követően. Az első negyedben egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni. Minimális előny a Sopronnál 16-15.

Nem adja magát könnyen a MAFC. Két közép távoli kísérlet is beakad, amivel feljönnek egy pontra (16-15). Fordít a MAFC! Szanyi Róbert dob triplát.
Potyognak a triplák. A Sopronból Polgárdy dobott három pontost (19-22).
A második negyed ötödik percére fordulva továbbra is a MAFC-nál az előny. Szanyi triplájával és Nagy középtávolijával már 23-27 a mérkőzés állása.
Újra előny a Sopronnál! Rátvay Balázs büntetőből, míg Polgárdy egy lapattanót követően eredményes (28-27). Remekül dob mindkét csapat. Duplák és triplák mindkét oldalon. Fej-fej mellett a két csapat a negyed nyolcadik percében (31-30).
A soproniak meglehetősen feszültek, ami görcsössé teszi a játékukat. Védekezésben és támadásban is hibáznak. Juhász értékesíti a büntetőt (31-33).
A negyed lefújása előtt Papp is büntetőből eredményes. Félidőben egál a Sopron-MEAC 33-33.

Egy perc, négy pont (33-33). A MAFC eddig megállíthatatlan! Remekül védekeznek és támadnak. Szanyi R. büntetőből, majd közelről is eredményes (35-42).
Hullik a pont zuhatag, a Sopron mínusz hétről fordít 47-46-ra. A tízes mezben játszó Papp Barna triplát dobott.
Újabb tripla! Polgárdy fantasztikus dobását követően 53-47-re vezet a Sopron a harmadik negyed nyolcadik percében. Kezd meglépni a Sopron, már nyolc pont az előnyük a fáradni látszó MAFC-al szemben (59-51). Szanyi értékesíti mind a két büntetődobását (59-53).

Nyolcpontos soproni vezetéssel fordulnak a felek az utolsó negyedre. Az eddig remekül játszó MAFC kezd elfáradni, a Sopron tartja a nyolc gólos különbséget (65-57).
Németh hárompontosával és Werner büntetőivel már több mint tíz van a két csapat között. Az utolsó negyed negyedik percében 70-57-re vezet a Sopron. A MAFC időt kér.
Elfáradt a fővárosi csapat. Percek óta tart a MAFC kosárcsendje, míg a Sopron magabiztosan halad a győzelem felé. Három perccel a mérkőzés vége előtt 75-57 a Sopronnak. Az időkérés sem segített, a Sopron dobja a kosarakat. Ezúttal büntetőből Rátvay eredményes (76-57).
Újabb három pontos a Soprontól! Werner dob triplát 81-57 a Sopronnak. A piros mezes MAFC az utolsó negyedben nem dobott még pontot.
A találkozó utolsó percében megszerzi a második kosarát a MAFC a negyedben, de azonnal érkezik a válasz a másik oldalon, amely a mérkőzés végeredményét is jelenti. A Sopron az utolsó negyedben tanúsított magabiztos játékával végül megérdemelten, 83-58-ra legyőzi a MAFC együttesét.

Edzői értékelések:

Meszlényi Róbert (Sopron): Nehezen indult a meccs, kissé álmosan kezdtünk. Úgy éreztem, hogy az ellenfelünk magabiztosabban játszik mint mi. Aztán a második félidőben szerencsére tudtunk javítani a védekezésen és a támadásunkon is. Sokkal agresszívabbak lettünk, és úgy gondolom megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Bors Miklós (MAFC) : Az első három negyedben megtudtuk csinálni azt amit megbeszéltünk, aztán az utolsó negyedben a papírforma előjött. A védekezésünk szétesett és úgy érzem, hogy kicsit megtörtünk és az ami a meccs elején megvolt az elveszett. A Sopron az egyik esélyes ezt tudtuk, sok sikert kívánok nekik és gratulálok győzelmükhöz.

 

DEBRECENI KA - DEAC - MAFC

Végeredmény: 90-69 (29-14;14-27;32-12;15;16)

DEBRECENI KA - DEAC: DEBRECENI KA DEAC: Tóth B. 17/3 , Vezendi Sz. 10/2 , Virágh P. 2, Csomor P.31/5 , Sólyom B. -, Balázsi S. -, Asszú Á. 3 , Kozák B. 15/3 , Szekeres F. 8 , Balázs D -. , Csikai A. 4 , Valner L. -,

MAFC: MAFC: Szanyi R. 33/5 , Nagy G. 5 , Jankovits B. 5 , Wendler B. 5 , Juhász M. 4 , Armaghani Á. 6 , Jónap T. 2 , Dénes D., Cserki A. 2, Bartos B. 4, Gróf B., Pataki L., Harsányi A. 3,

Összefoglaló:

A hazai közönség előtt pályára lépő DEAC csapatának nem lehetett más a célja, hogy a Junior döntő második napján újra visszatérjenek a győzelmek útjára a szerdai Pécs ellen elszenvedett nagyarányú vereséget követően. Az ellenfél az a MAFC volt, akik szinten vereséggel kezdtek szerdán, ők a Sopron ellen maradtak alul nagy csatában.

Nagyon jó dobóátlaggal nyitotta mindkét csapat a mérkőzést. A fekete-fehérben játszó DEAC három triplával nyitott, amiből Kozák kettőt vállalt. A hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, aminek meg is lett az eredménye. Potyogtak a triplák debreceni oldalon Csomor Péter is már kettőnél járt öt perc elteltével. A MAFC időt is kért nyolc pontos DEAC vezetésnél (15-7). Elképesztő dobóformát mutattak a debreceni fiatalok az első negyedben. Tóth Bence is csatlakozott a hárompontosokhoz, majd két gyors duplával növelte csapata előnyét. A nyolcadik percben már tizennégy pont volt a különbség a két csapat között (25-11). Kimondottan jól és látványosan játszott az első negyedben a hazai közönség előtt a DEAC és teljesen megérdemelten vezettek 29-14-re.

A második negyed a MAFC pontjaival indult. Szanyi középről dobott triplájával hamar elolvadt a DEAC előnye. A negyed közepén a parázs összecsapásokban sem volt hiány. Főleg büntetődobásokból voltak eredményesek a csapatok (35-26). Két triplával ismét tíz pontosra hízott a DEAC előnye és már negyven dobott pont fölött voltak a második negyed hetedik percében (41-31). Az utolsó két percben elszórakozta a támadásait a Debrecen a MAFC pedig Jankovits közeliével és az utolsó másodpercben szerzett Szanyi triplával újra nyíltá tette a találkozó sorsát. Félidőben 43-41-re vezetett a Debrecen a MAFC ellen.

Ahogyan az első játékrész, úgy a második is egy debreceni triplával indult. Csomor negyedik tripláját dobta. Két perc alatt állva hagyta a DEAC a MAFC csapatát. A harmadik negyed elején rögtön tíz pont fölé nőtt az előnyük (53-41). Jó védekezésének köszönhetően szép lassan ellépett ellenfelétől a Debrecen. A harmadik negyed derekán már tizenegy triplánál járta DEAC, míg a MAFC nem találta a dobó formáját (65-49). A MAFC eladott labdái nem maradtak büntetlenül. A DEAC a negyed végére Szekeres két sikeres közeliével már húsz ponttal vezetett. A MAFC játékán Bors Miklós cseréi sem segítettek, a negyedet Virágh Péter közelije zárta (73-53).

Az utolsó negyedben folytatódott a DEAC dominanciája. Tóth Bence egy szép labdajátékot követően középről dobta meg saját maga harmadik, csapata tizenkettedik tripláját. Egy-egy megvillanása még akadt a MAFC csapatának, amelyekből pontokat értek el, de a DEAC kontrollálta a játékot. A MAFC elkészült az erejével, a másik oldalon pedig minden bejött. A hazai közönség örömjátékot láthatott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok parkettáján (82-55). A MAFC-ot a találkozó végén még egy kiállítás is sújtotta, a DEAC pedig magabiztosan hozta le az utolsó perceket. Komolyabb megmozdulás már nem történt a Debreceni Kosárlabda Akadémia megérdemelten aratott magabiztos 90-69-es győzelmet, ezzel pedig megmaradt az esélyük arra, hogy tovább jussanak a csoportból amennyiben este legyőzik a Sopron csapatát.

Edzői értékelések:

Ráthonyi Tamás (DEAC): „Visszatértünk önmagunkhoz. Remekül és agresszívan védekeztünk. A távoli dobások is bejöttek. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez."

Bors Miklós (MAFC): „A huszonkét eladott labda önmagáért beszél..."

 

MAFC- KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS / A

VÉGEREDMÉNY: 62:67 (17-14;12-16;19-13;14-24)
MAFC: Szanyi R. 27/6 , Nagy G. , Jankovits B. 5 , Wendler B. 5 , Juhász M. 2 , Armaghani Á. 14/3 , Jónap T. 8 , Cserki A. 1, Bartos B. , Pataki L., Bartos B. -,
KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS /A : Geiger B. 4, Vukas V. 3/3 , Mezei M. 6, Carev A. 4 , Bálint E. 5, Fülöp Zs. 11/3 , Karanfilovski 4/3 , Erdei Á. 2, Kovacsics Á. 9 , Omenaka G. 19 ,

Összefoglaló:

A Pécs esélyeshez méltóan kezdett, azonnal megragadták a kezdeményező szerepet. A MAFC azonban nem adta magát és tartotta a lépést a Péccsel. Jankovits és Wendler duplái, majd egy büntetődobás egált eredményezett (5-5). A MAFC meglepte ellenfelét agresszív játékával és a vezetést is megszerezték. Szanyi volt a pestiek kulcsembere, a MAFC hat pontra megúszott az első negyed közepén. Nem kápráztatták el a nézőket a játékosok a pontok tekintetébe a harcos MAFC jól tartotta magát. Az utolsó percben Vukas triplájára rögtön érkezett Mezei sikeres közelije amivel a Pécs valamennyire megmentette az első negyedet és csak három pont volt a hátrányuk (17-14).
A második negyed elején állva hagyta a MAFC a pécsieket. Büntetőből, majd két labdaszerzést követően dobta a duplákat Bors Miklós csapata. (23-14). A palánk alatt mindkét csapat remekül védekezett. A Pécsnél nem ültek a hárompontosak, ami miatt továbbra is kilenc pontos hátrányban voltak. Lanyhult a MAFC ellenállása és a palánk alatti hatékonyságuk is csökkent. Omenaka a negyed végére felébredt és csapata húzóemberévé vált, feljött négy pontra Pécs. A félidő végére szép lassan felzárkózott a Pécs. Ötödik személyhibát követően két büntetőhöz jutott a Pécs, amelyből Karanfilovski egyet értékesített. Nagyot változott a világ képe a negyed elejéhez képest. A Pécs szép csendesen megfordította a találkozót, így a szünetre már a Rátgéber Akadémia vezetésével vonultak a felek (29-30).

Lényegesen nagyobb iramban indult a második félidő. Omenaka védjegyévé váló zsákolással nyitott, hátul pedig fegyelmezettebben védekezett a Pécs. A MAFC hat pontos hátránynál időt kért. Az első negyedben mutatott dobóátlagukat nem tudták fenntartani a lepattanókat is kisebb százalékkal szerezték meg. A MAFC pontcsendjét büntetőkből törte meg Armaghani Ármin. A Pécs sem brillírozott a palánknál, így a harmadik negyed hetedik percére ismét egy pont választotta el a két csapatot (36-37). Hosszú percek óta csak büntetőkből találtak be a játékosok. A harmadik negyed inkább küzdelmes, mint izgalmas vagy szép kosárlabdát hozott. A pécsiek belealudtak a találkozóba, amit a MAFC egyből kihasznált. Armaghani közelről, majd büntetőből növelte öt pontosra a fővárosiak előnyét. Az utolsó másfél perc zajlott úgy, mint egy igazi kosárlabda mérkőzés. Joggal kérdezhették a jelenlévők, hogy hol volt eddig ez a játék?

A negyedik negyedre öt pontos MAFC előnnyel fordultak rá a felek. A Pécsnek muszáj volt megfordítania a találkozót, hiszen vereség esetén a csoportból való továbbjutás is veszélybe került volna. Ennek szellemében egy két pontossal nyitották a negyedet. A MAFC azonban nem hagyta magát. Egy eladott labdát fülelt le Cserki, a kosarat pedig Szani értékesítette (52-47). A Pécs az egész meccsen nem tudott mit kezdeni a MAFC agresszív védekezésével. Mintha nem esett volna jól nekik, hogy ellenfelük nem adja meg könnyen magát. Fülöp Zsombor hárompontosára nagy szüksége volt a baranyaiaknak. Hat perccel a lefújás előtt hosszú idő után újra döntetlen állt az eredményjelzőn (52-52). Egy időkérést követően Karanfilovski tripla, majd Armaghani dupla. Pont eső hullt alá a negyed végére (56-63). Omenaka és Jónap Tibor percei következtek. Előbbi zsákolásokkal, utóbbi duplákkal húzta saját csapatát az utolsó percekben. A MAFC a végjátékra már nem tudott plusz erőket mozgósítani, így alul maradt riválisával szemben. A találkozó végeredménye 67-62 lett a Pécs javára.

Óriási csatában végül az esélyesebb és rutinosabb Pécs legyűrte a torna egyik legszimpatikusabb csapatát a MAFC-ot. Majdnem az egész meccsen vezető fővárosi csapat csak a negyedik negyed utolsó perceiben engedte ki a kezéből a győzelmet. Bors Miklós joggal lehetett büszke fiaira. A Pécs, ha nehezen is de győzelmével minden bizonnyal bejutott a pénteki elődöntőbe.

Edzői értékelések:

Bors Miklós (MAFC): „Örülök, hogy megtudtuk mutatni, hogy van keresnivalónk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy két ilyen mérkőzés után így tudtunk kosárlabdázni. Szép dolgokat csináltunk. Most sajnos a végjátékon csúsztunk el. Tovább kell koncentrálnunk, de tényleg nagyon büszke vagyok a csapatomra. És természetesen gratulálok a Pécs csapatának."

Mavrenski Ivica (Pécs): Nehéz mérkőzés volt. Problémáink voltak a zóna ellen és nehezen jöttünk ritmusba. Gratulálok a játékosaimnak és az ellenfélnek. Holnap tovább előre!"

 

VASAS AKADÉMIA / A - MAFC

VÉGEREDMÉNY: 92-71 (16-20; 23;16; 23-19;30-16)

VASAS AKADÉMIA / A: CSÍK R. 3/3, GARAMVÖLGYI D. 7/3, KATONA B. 27/6, PÁLINKÁS A. 8, SÓLYOM B. 9/3, KOVÁCS B. 9/3, SCHILLER L. 5, BENCSIK B. 2, BULYÁKI S. 12/12, SCHAFAREK B. 7, KELENFÖLDI D. 3/3, KOFLANOVICS -,

MAFC: Nagy G. 14 , Jankovits B. 2, Wendler B. 18, Juhász M. 5, Armaghani Á. 15/6, Jónap T. 6, Cserki A. 5/3, Bartos B. -, Pataki L. 4, Harsányi A. 3,

Összefoglaló:

A Junior Nemzeti Bajnokság döntőjének harmadik napja a Vasas és a MAFC keresztjátékával indult az 5-6. -helyért. A MAFC az „A" jelű csoportban ugyan mindenkivel kiélezett mérkőzést játszott nem tudott mérkőzést nyerni, míg a Vasas a Szombathely legyőzésével a „B" csoport harmadik helyén zárt. A fővárosiak csatája izgalmas összecsapást ígért.

A Vasas az első két percben egy 7-0-s rohammal indította a találkozót. A MAFC ezt követően ébredt fel reggeli álmosságából, és három pontra felzárkóztak köszönhetően Wendler Tamás két sikeres közelijének. A Vasasnál az egész döntőben kiválóan kosarazó Katona Bence most is húzóembere volt csapatánk. Öt perc elteltével egy pont volt az angyalföldiek előnye (11-10). Az első negyed második felében a MAFC fordított, viszont csak rövid ideig örülhettek minimális előnyüknek. Bulyáki triplája ismét a Vasas vezetését eredményezte. A MAFC két támadását is elkapkodta, de szerencséjükre ellenfelük nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel (15-14). Az utolsó perc a MAFC pontjaival zárult. Remek védekezésüknek köszönhetően négy pontra ugrottak el a negyed végére (20-16).

Folytatódott a MAFC pontgyártása a második negyed elején is. Az első percben öt pontot dobtak, míg a Vasa csak négyet. Nem sikerültek a hárompontos kísérletei a fehér mezeseknek, így szép lassan építette az előnyét a MAFC (23-29). Cserki András a mérkőzés eddigi legszebb hárompontosával újabb lökést adott csapatának. A Vasas nem találta az ellenszert a fegyelmezett MAFC ellen. Bors Miklós legénysége a torna első két napján is bizonyította, hogy remek csapat. Ezt a Vasas elleni első két negyedében is demonstrálták. Hét perc elteltével nem akart olvadni a két csapat közötti hat pontos differencia, a MAFC időkérésével fordultak rá az utolsó percekre a felek (28-34). Katona egy sikeres közelivel és egy középtávolival hamar kiegyenlítette a mérkőzést. A MAFC hibát-hibára halmozott a Vasas pedig rátalált a pontdobó formájára. Kovács Benedek triplája pedig három pontos angyalföldi vezetést jelentette a félidőre (39-36).

A második félidő első negyedében a MAFC indított pontosabban. A palánk alatt hatékonyabbak voltak mindkét oldalon. Wendler gyűjtögette a pontokat, amivel fordítani tudtak (41-44). Hihetetlen iramot diktált mindkét csapat. A pontok csak úgy potyogtak a harmadik negyedben. Egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól végig pár pont volt a különbség valamelyik fél számára. Nagy Gergő perceit a Vasas fordítása követte Csík hárompontosával és Katona büntetődobásával (53-49). Armaghani, majd Katona triplája tovább fokozta a mérkőzés színvonalát. Jól dobott mindkét együttes. Az utolsó percekben Bulyáki hárompontosával és Katona sikeres középtávolijával hét pontra megúszott a Vasas. Ekkora különbség utoljára az első negyedben volt a két csapat között (62-55).

A negyedik negyed ugyan MAFC ponttal indult, mégis pillanatok alatt tizennégy pontosra nőtt a Vasas vezetése. Jó védekezéssel és Bulyáki harmadik triplájával magabiztos előnyre tettek szert. A MAFC elfáradni látszott a találkozó végére (72-58). Sólyom tanítani való mozdulat után dobott hárompontosát újabb Vasas kosarak követték. Nagy Gergő a palánk alatt nagyot küzdött de nem volt sok esélye a remekül védekező Vasassal szemben. Tetemes előnyre tett szert a Vasas. Négy perccel a találkozó vége előtt beállt a nagyjából tíz pont feletti angyalföldi előny, amelyről csak minimálisan mozdultak el a csapatok. Az utolsó percekre némileg romlott a Vasas dobóátlaga, de még ezt is elbírta Faragó Péter együttese. Bulyáki triplájával indult a véghajrá, ahol már a MAFC elkészült az erejével. A Vasas felőrölte ellenfelét és könnyű pontokkal huszonegy pontos győzelmet arattak. A 92-71-es végeredmény talán túlzó a meccs képe alapján, ugyanis a három negyeden keresztül fej-fej mellett álltak a csapatok. Derekasan küzdött Bors Miklós alakulata, azonban a negyedik negyed ezúttal sem sikerült a másik budapesti csapatnak. A Vasas az utolsó negyedben tanúsított meggyőző játékának köszönhetően megérdemelten nyerte meg a találkozót és játszhat szombaton a Junior Nemzeti Bajnokság döntőjében az ötödik helyért.

Edzői értékelések:

Faragó Péter: „Nem számítottam könnyű mérkőzésre. Gratulálok a MAFC-nak mert az egyik legjobbjuk nélkül is jól küzdöttek. A mérkőzés végére sikerült fizikálisan felőrölni őket. Gratulálok a csapatomnak!"

Bors Miklós:„A tegnapi napon megsérült az egyik legjobb játékosunk Szanyi Róbert, nélküle pedig nagyon nehéz volt. Egyáltalán nem is volt külső dobásunk. Állandó súlynak látszik, hogy huszonhárom eladott labdával zártuk a mérkőzést."

 

MAFC-SZOMBATHELYI SPORTISKOLA KA

VÉGEREDMÉNY: 70-95 (14-22;23-23;20-31;13-19)

MAFC: Nagy G. 16, Jankovits B. 3, Juhász M. 22/9, Armaghani Á. 3, Jónap T. 3, Dénes D. -, Cserki A. 1, Bartos B. 6, Gróf B. 2, Pataki L.12/3, Borók Z. 2, Szatmrái G. -,

SZOMBATHELYI SPORTISKOLA KA: Dancsecs A. 40/21, Kovács B. 12/9, Kiss M. 10/3, Lukács D. 8/6, Józsa Sz. 5/3, Körmendi B. 10/6, Bakon Cs. 4,Gaál K. 3, Peszlen P. 3, Oláh G. -, Gosztom D. -, Laman R.,

Összefoglaló:

A Nemzeti Fiú Junior Bajnokság utolsó napján a helyosztókra került sor a debreceni döntőbe. A 7-8. helyért a MAFC a Szombathellyel csapott össze. A mérkőzésen Dancsecs András volt a Szombathely nyerőembere.

Az első két percet követően indult be a pontgyártást a mérkőzésen. A MAFC kezdte ugyan jobban a mérkőzést a szombathelyi Dancsecs András két duplával és egy triplával megfordította a találkozót az első negyedben (6-10). A negyed közepére a MAFC zsinórban négy akciót követően sem szerzett pontot, míg a túloldalon Dancsecs András remek dobóátlagot produkált. Csapata tizennyolc szerzett pontjából tizennégyet vállalt, ezekből háromszor is triplával volt eredményes. A MAFC pontcsendjét Nagy Gergő törte meg, majd ezt Armaghani Ádám büntetője követte. Az utolsó percekben Bors Miklós együttesének sikerült faragnia a hátrányából és a negyed végére már csak nyolc pont volt a hátrányuk a Szombathellyel szemben (14-22).

A második negyed a MAFC pontjaival indult. A Szombathely csapatánál Dancsecs (20/12) továbbra is jól dobott, negyedik hárompontos kísérlete is kosarat ért. A palánk alatt a lepattanókat sikeresebben szedte le a MAFC és ennek köszönhetően feljöttek hat pontra (21-27). Öt perc játékot követően Lukács Döme és Körmendi Bence szállították a pontokat tripláikkal, míg a MAFC támadásban buta hibákat követett el. A két csapat közötti különbség ismét több mint tíz pontra nőtt (25-38). Büntetőkkel zárkózott a MAFC, de a szombathelyieknél amikor kellett mindig érkezett egy tripla. Az első félidőben mindkét együttesnek voltak jobb és rosszabb periódusai is. A Szombathely hibázott kevesebbet, így ők vonultak előnnyel a nagyszünetre (37-45).

Sok ponttal indult a harmadik negyed mindkét oldalon jól dobtak a játékosok. A Szombathely egy erős másfél perccel ismét meglépett ellenfelétől. Dancsecs mérkőzése volt eddig megmutatta, hogy nem csak távolról, közelről is hatékony (42-57). A MAFC nagyon rosszul jött ki a negyed középső szakaszából. Percekig nem tudtak pontot szerezni, amit a Szombathely azonnal kihasznált. Dancsecs egymaga harminc dobott pontjával kiemelkedett a mezőnyből nem volt rá ellenszerük a budapesti srácoknak (48-69). Potyogtak a pontok, igazán jó iramban telt a harmadik negyed teljes egésze. A MAFC is feljavult dobásban de tetemes hátrányukon nem tudtak csökkenteni (55-4). A negyedet tizenegy ponttal nyerte a Szombathely, amely így 76-57-re vezetett.

Nem indult sok ponttal az utolsó negyed. Csendesen teltek az első percek kevés dobott ponttal. A negyed közepére megélénkült a mérkőzés de továbbra is a Szombathely akarata érvényesült (62-87). A mérkőzés végére mindkét csapat kidobta magából a kezekben maradt utolsó pontokat a döntőről és igen látványos kosarakat láthattak a nézők. A Szombathely sikere nem fogott veszélyben. A MAFC tisztes helytállással küzdött az utolsó másodpercekben is. A találkozó Dancsecs triplájával ért véget, kialakítva a mérkőzés végeredményét. A Szombathely 95-70-re legyőzte a MAFC együttesét, ezzel pedig a hetedik helyen végeztek a Junior döntőben.

Edzői értékelések:

Bors Miklós (MAFC): Gratulálok a Szombathely csapatának a győzelemhez!

Svajda Gábor (SZOMBATHELY): Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Az ötödik meccs mindig nehéz főleg, hogy a hetedik helyért játszottunk, de volt bennünk tartás és lelkesebb, jobb védekezéssel, jó távoli dobásokkal meg tudtuk verni az ellenfelünket. Gratulálok a csapatomnak a tornán való részvételért is. Öt mérkőzésből négy olyat játszottunk, ami szoros mérkőzés volt, amelyeken meg tudtuk nehezíteni ellenfeleink dolgát. Készülünk a következő szezonra, illetve az U-20-as döntőre, amelynek a keretében többen is ott vannak ebből a csapatból, úgyhogy nem állunk meg a munkában. Köszönjük a debreceni szervezést! "

A MAFC (Műegyetemi Atlétika és Football Club) története 1897 óta íródik, Újbuda legnagyobb hagyománnyal bíró egyesülete ma már 52 szakosztállyal működik. Legnépszerűbb és legsikeresebb ága egyértelműen a kosárlabda, sokan a MAFC nevet a felnőtt kosárlabda csapattal és a hozzá szorosan kapcsolódó utánpótlás akadémiával, a MAFC Kosársulival azonosítják. Eredményei önmagukért beszélnek: 7 – szeres Magyar Bajnok, 5 – szörös Magyar Kupagyőztes és 24 – szeres Utánpótlás Bajnok.

Csatlakozz Te is a MAFC – Családhoz! 

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree